Administracions

Tortosa

Campredó i Bítem ja seran EMD l'1 de març

Joan Sanahuja i Josep Cugat presidiran les juntes veïnals dels pobles

CiU i el PSC ja han designat els seus representants a les juntes veïnals de les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Campredó i Bítem, que seran presidides pels actuals alcaldes pedanis, els convergents Joan Sanahuja i Josep Cugat. Així ho va confirmar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que va comparèixer a l'ajuntament amb els futurs regidors de CiU a les EMD de Bítem i Campredó. Segons Bel, la previsió és que avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publiqui el nom dels sis representants que tindrà CiU a Campredó –el PSC en tindrà tres– i dels cinc que la federació tindrà a la junta veïnal de Bítem –els socialistes seran quatre–. Tot seguit, el pas següent serà la constitució de les noves EMD. Bel va afegir-hi que voldrien fer els dos actes el mateix dia, el 25 o el 26 de febrer, aprofitant que s'ha convidat la vicepresidenta del govern català i consellera de Governació, Joana Ortega, a la inauguració de la XVI Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre que se celebra a Jesús, que justament és l'altra EMD del municipi.

Un cop constituïdes les noves EMD de Bítem i Campredó, caldrà nomenar els secretaris interventors i s'aprovarà un pressupost, tot plegat en el termini d'un mes. “Serà un pressupost per començar a funcionar, i des de l'Ajuntament prepararem el traspàs del personal i d'un conjunt de serveis”, va precisar Bel. Segons l'alcalde, un exemple d'això serà la llar d'infants municipal de Bítem, la gestió de la qual serà assumida per la futura EMD a partir del setembre. A banda, l'alcalde dissoldrà els actuals consells assessors de Bítem i Campredó, que constituiran els nous òrgans de participació ciutadana després de les municipals del 22 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.