La Part Alta i la Part Baixa de Tarragona podran tornar a obrir bars i discoteques

Serà possible gràcies a una directiva europea que també agilitarà la concessió d'altres llicències

Punt final a la restricció d'obrir locals d'oci nocturn tant a la Part Alta com a la Part Baixa, siguin bars musicals siguin discoteques. Això serà així arran de l'entrada en vigor de la nova directiva europea de serveis, que atorgarà molta més llibertat per obrir establiments de qualsevol mena i, de passada, eliminarà les prohibicions que es derivaven de les ordenances municipals, que deixaran de tenir valor a partir del 2010. Al nucli antic tarragoní fa dècades que era del tot impossible obrir un establiment dedicat a l'oci eminentment nocturn, mentre que la impossibilitat de fer-ho a la Part Baixa data del 1998, a causa d'un pla especial de reforma interior (PERI) que limitava la instal·lació de bars musicals en aquest indret de la ciutat i restringia els traspassos. A partir d'ara, qualsevol prestador de serveis d'Europa es podrà establir a qualsevol lloc de la Unió Europea «sempre que l'activitat no sigui discriminatòria i sigui d'interès general i proporcional», va explicar la regidora de Llicències, Lola Herrera.

Requisits

En el cas dels bars nous, s'haurà de respectar una distància mínima de 50 metres –100 metres si es tracta de discoteques– i caldrà complir la normativa de seguretat acústica i mediambiental.

La nova llei, a la qual s'han adaptar els països membres de la UE abans del 28 de desembre d'enguany, també agilitarà bona part dels tràmits administratius per a la prestació de nous serveis i les obres d'adequació que se'n derivin. Fins ara estaven subjectes a la concessió d'una llicència municipal, i ara per obtenir-la tan sols caldrà comunicar-ho. Això suposa l'eliminació del temps d'espera. «A partir d'ara, muntar negocis serà molt més fàcil, però també fer reparacions a casa», va confirmar la regidora Herrera. Malgrat això, si es vol demanar permís per fer una obra en llocs concrets, com ara a la Part Alta, encara es necessita autorització municipal, és a dir llicència. Paral·lelament, el consistori també va informar ahir que ha signat un acord amb el Col·legi d'Arquitectes per tal de simplificar la concessió de llicències d'obres noves. L'acord permetrà crear el visat d'idoneïtat d'obres, que expedirà el mateix col·legi i que el consistori estudia fer obligatori. «Amb el visat i la tramitació electrònica tot anirà més ràpid», va dir Herrera.

Tarragona, «capital de l'avorriment»

S.C

Un cop siguin derogades l'ordenança municipal i totes les normatives d'àmbit municipal, caldrà veure en quina situació queden els nombrosos locals d'oci nocturn de la ciutat que ja fa temps que mantenen converses amb el consistori tarragoní amb l'objectiu d'adaptar la seva activitat a la llicència de què disposen. Això sí, sempre amb el vistiplau dels veïns de cadascuna de les zones on estan situats aquests establiments. D'altra banda, en la xarxa social Facebook s'ha creat un grup anomenat SOS Tarragona, Patrimoni Mundial de l'Avorriment que ha convocat una trobada per al 6 de febrer que ve a la rambla Nova per protestar per la desaparició progressiva d'establiments d'oci nocturn i per la poca predisposició de la classe política tarragonina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.