El solar del museu de Setmana Santa de Tortosa és ara un cau de brutícia

L'Ajuntament lloga un altre local per als passos, fins que s'acabin les obres a l'església de Sant Antoni

L'anunci de la propera rehabilitació de l'església de Sant Antoni, destruïda durant els primers mesos de la Guerra Civil i abandonada durant anys pel Bisbat de Tortosa, ha suposat una espurna d'esperança per als veïns d'aquest solar del carrer Montcada. En aquest sentit, fa anys que es queixen que altres veïns incívics no dubten a llançar-hi per la finestra tota la brossa i les deixalles que originen. Així, alguns veïns van optar per abandonar el barri, cansats de les pudors i de les denúncies sense cap efecte. Al solar de l'església de Sant Antoni, que també ha estat utilitzat recentment com a magatzem de les obres que s'han fet al carrer Montcada, s'hi acumulen peces de roba bruta, restes de menjar i aparells vells de televisió, així com arbustos i males herbes. També hi ha bolquers, ampolles buides, mobles i cadires trencades, una tassa de vàter, matalassos, antenes, les parts d'un llit, envasos de productes de neteja i animals morts, com ara gossos o galls dels que s'utilitzen per organitzar baralles.

Amb tot, aquesta situació estaria a punt de solucionar-se. Durant el pregó de Setmana Santa, l'alcalde de Tortosa va anunciar que l'Ajuntament i el Bisbat havien arribat a un acord per rehabilitar l'antiga església de Sant Antoni i instal·lar-hi el centre d'interpretació de la Setmana Santa. Ferran Bel va detallar que ja havia encarregat el projecte a l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa), amb l'objectiu que les obres poguessin començar enguany, després de signar un conveni de cessió gratuïta amb el Bisbat. Segons Bel, el centre d'interpretació de la Setmana Santa serà un equipament de caràcter turístic i cultural, que inclourà una exposició permanent dels passos de les confraries tortosines. Per la seua banda, el president de l'Agrupació de Confraries, Josep Borrell, també va explicar ahir que el conveni serà a tres bandes, ja que les confraries cediran els seus passos perquè siguen exposats.

I ara, cap a Sant Llàtzer

GUSTAU MORENO

La junta de govern local de Tortosa va aprovar el 6 d'abril, per la via d'urgència, adjudicar un nou contracte de lloguer per poder instal·lar diversos elements de festes i els passos de Setmana Santa, fins que estiga construït el centre d'interpretació a l'església de Sant Antoni. L'Ajuntament pagarà un lloguer mensual de 1.392 euros a l'empresa Nou Fèmina Tortosa SL, a canvi d'utilitzar un magatzem climatitzat i amb tots els serveis, al número 132 del carrer Barcelona. Per tant, les confraries canviaran el local actual al barri de Remolins per aquest nou magatzem al raval de Sant Llàtzer, on podran tenir els seus passos en més bones condicions.

Una obra «necessària»

GUSTAU MORENO

La rehabilitació de l'antiga església de Sant Antoni i la construcció del nou centre d'interpretació de la Setmana Santa és una obra «molt necessària», segons el president de l'Agrupació de Confraries. Josep Borrell va remarcar ahir que feia anys que negociaven amb el Bisbat la cessió del solar, i va assenyalar que el museu dels passos de la Setmana Santa servirà per implicar més les confraries en l'organització dels actes de Setmana Santa, però també amb una activitat cultural de caràcter permanent al llarg de l'any. Borrell va fer un balanç positiu de la Setmana Santa d'enguany, tot i la suspensió de la processó de Divendres Sant a causa de la pluja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA