Societat

La parricida ensenyava anglès a nens catalans

Feia classes per a infants d’entre dos i sis anys en una associació de pares

La doble parricida de Lloret, Lianne Angela Smith, sobrevivia a Barcelona com qualsevol altra ciutadana britànica sense una feina fixa: feia classes d’anglès i allotjava turistes en el domicili familiar. Internet era el mitjà per donar-se a conèixer i, en poc temps, va aconseguir fer-se un nom com a professora de nens d’entre dos i sis anys. Webs consultades per pares angloparlants que resideixen a Barcelona recomanaven les classes que Lianne oferia en diversos espais de la ciutat, com el Born o el Poblenou. La presumpta infanticida també feia classes a nens catalans, com els que assistien a les activitats organitzades per una associació de pares seguidors del mètode d’ensenyament Montessori.

Les classes de Lianne es dirigien a famílies de parla anglesa o bilingües, i també a aquelles que havien optat per educar els fills a casa. Cobrava uns 20 euros per sessió i oferia la possibilitat que infants menors de dos anys assistissin a classe acompanyats per un progenitor. El mètode d’ensenyament de Lianne es basava en el joc i l’exploració, juntament amb la música, la cançó i el teatre, segons informava ella mateixa en els anuncis que inseria en fòrums dirigits a anglesos.

Lianne també ensenyava anglès a adults, especialment la modalitat de negocis. En els últims mesos, se li acumulava tanta feina que delegava en altres professors d’anglès les feines que li sortien fora de Barcelona. Per la mateixa raó, el març passat va contractar una cangur perquè es fes càrrec dels nens assassinats, la Rebecca i el Daniel, dues tardes a la setmana.

No obstant, Lianne buscava múltiples fonts d’ingressos i, tal com havia fet en el pis que havia llogat al carrer Porrera fins al naixement del Daniel –el juny del 2009–, oferia allotjament a turistes en el domicili actual, al número 368 de la travessera de Gràcia. Per 20 euros diaris, llogava una habitació per a una estada mínima de dos dies i màxima de deu, en règim de bed and breakfast.

Durant tres mesos, Lianne també va treballar com a administrativa per a una empresa dedicada a l’ensenyament d’anglès. Treballava des de casa i va ser acomiadada, el novembre passat, pel seu baix rendiment. Segons el cap de la companyia, amb seu a Madrid, “es disculpava dient que tenia moltes classes” però, a banda de no treure la feina, “no sabia fer algunes de les tasques pròpies d’un administrativa”.

Lianne era l’única font d’ingressos de la família. Tenia tota la documentació en regla i treballava com a autònoma. També era la cara visible dels Smith, la que sempre veien veïns i comerciants. Ahir, molts la van recordar quan, custodiada pels Mossos d’Esquadra, va tornar al pis on vivia amb Martin Anthony Smith, el presumpte pederasta en recerca i captura detingut el 7 de maig passat, i amb el dos fills de la parella, que Lianne va assassinar dimarts a Lloret.

“Era una parella molt reservada que parlava castellà amb dificultat”, deia un veí. Altres criticaven que Lianne no volia compartir ascensor. L’amo d’un quiosc explicava que “comprava moltes targetes d’autobús i alguns contes infantils”. Lianne feia la compra principal en un supermercat. A la fruiteria hi gastava poc. Segons la dependenta, “demanava un euro de maduixes, un carbassó, mai es deixava més de 20 euros”. Divendres va ser l’última vegada que la va atendre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.