Societat

Empresonen la parricida de Lloret després d'una confessió "espontània"

El jutge assegura que els forenses no detecten cap trastorn psiquiàtric en la detinguda. Argumenta que cal empresonar-la perquè el risc de fugida és "patent" perquè no té cap lligam a Catalunya

Té el cap clar, "manifesta espontàniament haver matat els seus dos fills" i no té cap lligam, ni personal ni professional ni patrimonial a Catalunya. Tots aquests factors han fet que el jutge de Blanes Rafael Fernández Santiago hagi decidit, sense cap ombra de dubte, que havia de fer empresonar provisionalment, sense fiança possible, Lianne Angela Smith, la parricida de Lloret de Mar.

Segons fa constar en la interlocutòria que ordena l'empresonament, el magistrat –que cada vegada que esmenta les dues víctimes té un pensament pietós per als infants i afegeix QEPD, les sigles en castellà de l'expressió "descansin en pau"– considera "objectiu" i "patent" el risc de fugida de Lianne, ja que sap que podrà ser condemnada a 20 anys de presó pel crim comès. L'amenaça d'una pena tan dura, afegida al fet que no té cap vincle a Catalunya un cop que la seva parella i pare dels nens assassinats, Martin Anthony Smith, ha estat detingut com a un dels pederastes més buscats del Regne Unit, fa creure que la dona fugiria i impediria que continués el procés judicial contra ella.

Lianne va reconèixer des del principi haver mort els seus fills, davant dels Mossos d'Esquadra, i després ho va ratificar al jutjat, on va relatar "amb detall la perpetració del delicte", que va cometre sola, utilitzant una bossa de plàstic per ofegar els nens, Rebecca, de 5 anys, i Daniel, d'onze mesos. "Hi ha notes suposadament escrites per la imputada, trobades al lloc dels fets [l'hotel de Lloret], en les quals s'autoincrimina", afegeix el jutge.

La interlocutòria relata que Lianne i Martin van fugir de la Gran Bretanya fa dos anys, quan l'home era buscat per les autoritats britàniques i començaven a témer que els serveis socials del seu país "li volien prendre" els fills, segons el relat de la mateixa imputada, amb tota probabilitat per apartar-los d'un pare investigat per pederàstia.

La parella va viure a Barcelona fins que la setmana passada els Mossos d'Esquadra van detenir Martin a petició de les autoritats britàniques, fet que va deixar desorientada Lianne. Pocs dies després, la dona va marxar amb els seus fills a Lloret de Mar i es va instal·lar a l'hotel on finalment els va matar.

Tanmateix, els forenses que han examinat la dona abans de ser interrogada la van trobar "conscient, orientada, i coneixedora de la situació", i l'exploració psicopatològica que li van fer va donar uns resultats normals. També va dir al jutge que no volia ser present en l'aixecament dels cadàvers dels seus fills perquè ja se n'havia acomiadat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.