Societat

Víctimes dels adults

La parricida de Lloret va fugir del Regne Unit amb un dels delinqüents sexuals més buscats

Els pares no es trien. Et vénen donats i, de vegades, et poden convertir en víctima de les seves accions. El Daniel i la Rebecca eren massa petits per protestar, tot i que probablement havien vist i sentit més del que pertocaria a un nadó d’onze mesos i a una nena de cinc anys.

La seva mare, Lianne Angela Smith, de 43 anys, va acabar presumptament amb la seva vida dimarts en una habitació d’un hotel Lloret de Mar i el pare del petit, Martin Anthony Smith, de 45 anys, que també havia conviscut amb la nena, és un presumpte pederasta britànic acusat de 13 delictes d’agressió sexual a menors. Entre les víctimes hi havia una altra filla que Lianne va tenir amb una parella anterior i que actualment ja és major d’edat. La policia no descarta que també abusés de la Rebecca. Per això l’autòpsia de la petita també inclourà proves que ho aclareixin.

“Cal conèixer tots els aspectes psicosocials i el que pot haver passat en la vida d’aquesta dona perquè potser han influït decisivament en el crim”, va explicar ahir la consellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, que va demanar que es deixi treballar amb tranquil·litat els investigadors, en una visita que va realitzar ahir l’Institut de Medicina Forense de Girona.

Martin Anthony, incomplint la llibertat condicional, i Lianne Angela haurien marxat del Regne Unit entre finals del 2007 i principis del 2008 per venir a Catalunya, on van conviure fins a mitjans del 2009 en diferents domicilis, entre els quals hi ha el número 21 del carrer Porrera i el número 368 de Travessera de Gràcia, tots dos al barri d’Horta-Guinardó de Barcelona. Va ser en aquest mateix districte on el passat 7 de maig els Mossos d’Esquadra van detenir el presumpte pederasta en compliment d’una ordre de busca, detenció i extradició de les autoritats britàniques pels abusos sexuals.

El detingut va ser extradit al seu país d’origen aquest dimarts, fatalitats o no del destí, el mateix dia en què la seva exparella va matar les dues criatures. El presumpte pederasta va comparèixer ahir davant un tribunal de Calisle, al nord d’Anglaterra, per fer front a les tretze acusacions d’agressió sexual i per haver incomplert els termes de la llibertat sota fiança. Martin Anthony Smith haurà de tornar a donar explicacions davant del tribunal el dia 7 de juny.

Lianne, que ha confessat els fets, va arribar a Lloret de Mar en cotxe el cap de setmana passat. Es va allotjar a l’habitació 101 de l’Hotel Miramar, ubicat al passeig Marítim, i va abonar l’import corresponent a quatre nits. El crim, però, es va produir dimarts al matí. Malgrat que encara s’ha de fer l’autòpsia a les criatures, tot apunta que les hauria asfixiat. Algunes fonts asseguraven que havia fet servir una bossa de plàstic.

L’examen forense també inclourà proves “analítiques i toxicològiques”, segons va explicar ahir el forense i director de l’Institut de Medicina Legal de Girona, Narcís Bardalet. Els serveis mèdics van trobar els dos nens a sobre el llit i tapats amb una mata i l’únic que van poder fer és certificar-ne la mort.

La mateixa mare va ser qui va anar a la recepció de l’hotel perquè s’avisés una ambulància i la policia. Poques hores després, va ser detinguda, i a la tarda, emmanillada, va presenciar la inspecció ocular que la policia científica va fer del lloc del crim. La presumpte parricida, que va confessar els fets, ha passat la seva segona nit a la comissaria dels Mossos de Blanes a l’espera que avui o com a màxim demà declari davant del jutjat de guàrdia de Blanes, que ha decretat el secret de sumari. El pare dels altres fills de Lianne s’ha desplaçat a Blanes per intentar aportar pistes al cas.

Fonts pròximes al cas també apuntaven l’aparició d’un carta on la mare assegurava que havia matat la Rebecca i el Daniel per por de perdre’n la custòdia després que Martin Anthony fos detingut a Barcelona i extradit al Regne Unit. De la filla gran, i possible víctima de l’exnòvio, ni una paraula.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.