Societat

Doble parricidi a Lloret

Una turista britànica mata els seus dos fills d’un i cinc anys

Les vacances d’una família britànica a Lloret de Mar van acabar ahir en tragèdia després que la mare confessés haver mort els seus dos fills a l’habitació de l’hotel on s’allotjaven. Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació del presumpte doble infanticidi comès per la turista britànica, que ha estat detinguda, i que hauria asfixiat una nena de cinc anys i un nen de només un, que no evidenciaven signes externs de violència.

Els fets es van produir a quarts de dotze del matí en una habitació de l’Hotel Miramar, situat al carrer Jacint Verdaguer i a tocar de l’Ajuntament de Lloret. La mateixa mare va baixar a la recepció de l’hotel per demanar una ambulància. També demanar la presència de la policia local. Segons els testimonis, la dona va decidir esperar que arribessin els serveis d’emergència a la recepció mateix, sense dir res a ningú, amb aspecte fràgil, la mirada perduda i asseguda en un dels sofàs.

Quan els equips sanitaris van accedir a l’habitació en què s’allotjaven la mare i els fills, l’únic que van poder fer va ser certificar la mort dels menors, que també eren de nacionalitat britànica. Cap a les dues del migdia, la policia local va comunicar els fets als Mossos, que van acordonar la zona i només van deixar accedir a l’hotel els clients.

Els agents es van endur la turista, que hauria confessat els fets, per prendre-li declaració. Dues hores més tard, la presumpta parricida va tornar a l’hotel emmanillada i acompanyada dels Mossos. Allà es va fer una reconstrucció dels fets que va durar fins a tres quarts de set de la tarda. Cap a les sis el vehicle funerari s’havia endut els cadàvers dels dos menors.

Gran expectació veïnal
Durant tota la tarda hi va haver una gran expectació de veïns i turistes que es preguntaven què havia passat en aquell hotel, que a la pàgina web de la cadena a què pertany s’anuncia com “una llar ideal per a les vacances”. Una treballadora d’un dels bars propers al lloc dels fets va explicar que “a l’hora de dinar hem vist que arribaven dues ambulàncies i tres cotxes de la policia local. Llavors ha sortit una dona amb dos agents”.
Es tractava de la detinguda, que diumenge al vespre havia arribat a Lloret de Mar en companyia, únicament, dels seus dos fills.

A banda de la reconstrucció dels fets, durant tota la tarda la policia científica dels Mossos va estar recollint proves a l’habitació de l’hotel. Pel que fa a la detinguda, va passar la nit a la comissaria de Blanes i està previst que avui o demà passi a disposició del jutjat de guàrdia de Blanes, que és qui s’encarrega del cas. L’autòpsia dels menors, que ha de concretar les causes exactes de la mort, es farà avui.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.