Calafell retirarà els canvis al POUM que havien provocat alarma veïnal i allarga el període d'al·legacions

La inquietud s'havia centrat sobretot al barri de Segur, on es temien expropiacions

La polèmica veïnal s'havia centrat en les últimes setmanes a la zona afectada pel pla de millora urbana hotel Marinada, que englobava una quarantena de blocs al sector de platja de Segur, entre el port esportiu i les vies del tren. Segons l'aprovació inicial, aquestes illes passaven a tenir una qualificació de sòl urbà no consolidat (ara són sòl urbà consolidat), amb la voluntat per part de l'Ajuntament calafellenc de convertir-ho en una zona on poder tirar endavant, a llarg termini, equipaments pel nucli. Tot i la confusió entre els veïns pels aspectes tècnics dels canvis, la inquietud i la tensió s'ha estès com la pólvora entre els propietaris (la majoria amb residència habitual a d'altres municipis de l'Estat) i en diversos blocs d'apartaments s'han organitzat per a la presentació d'al·legacions. Molts comentaven aquests últims dies el seu temor a una expropiació dels seus habitatges, extrem que ara el govern local ha negat taxativament.

Davant la tempesta, l'alcalde, Jordi Sánchez, ha anunciat que està «pràcticament decidit retirar» aquest polèmic pla de millora urbana a l'aprovació provisional, i que al document que haurà de tornar a aprovar el ple tampoc hi constarà la polèmica zona verda situada també al centre de Segur, i que ja va provocar fa setmanes les queixes d'una trentena de propietaris al carrer Baixador. Sánchez va apostar per recuperar el consens sobre el document.

«Hem iniciat una reflexió»

El fet que el període d'al·legacions a l'aprovació inicial del POUM s'acabés precisament ahir, en plena vigília de les festes nadalenques, havia provocat moltes suspicàcies entre els veïns afectats. «Han aprofitat l'hivern, quan saben que els propietaris de segones residències no se n'assabentaran», criticaven alguns dels restauradors afectats a Segur. Davant la situació, l'Ajuntament ha optat per allargar el període de presentació d'al·legacions fins al dia 16 de gener, aprofitant una escletxa en les dates d'aprovació oficial del document.

L'alcalde calafellenc va defensar que, malgrat la ferma oposició veïnal, la polèmica haurà servit per «obrir una reflexió» sobre el futur de Segur de Calafell, on el govern recorda que no hi ha espais lliures per poder ubicar-hi els serveis i equipaments necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA