El nou POUM de Calafell crispa diversos veïns de Segur i provoca la divisió del govern municipal

Protestes del portaveu d'ADMC i de propietaris afectats per una futura zona verda

El punt principal de la polèmica és el carrer Baixador de Segur, on el POUM preveu la creació d'una zona verda a l'espai que ara ocupen una sèrie de comerços i un bloc d'habitatges. En total, una trentena de propietaris es veurien afectats per la mesura, que, segons sosté el govern municipal, s'executaria només a llarg termini i si hi hagués un promotor interessat. Des de l'Associació de Veïns de Segur i Urbanitzacions (AVSU), però, es denuncia que en cap moment s'havia informat els propietaris afectats sobre aquest tema. «El consell assessor urbanístic que va participar en la redacció no en sabia res», explica la presidenta de l'entitat, Sònia Mirambell.

Esquerda al govern

La indignació veïnal, que ja va provocar dilluns passat a la nit una tensa presentació pública del POUM per part del govern a Segur, ha causat també una esquerda a l'executiu local. El cap de llista d'ADMC i primer tinent d'alcalde, Josep Parera, ha criticat públicament l'actitud dels seus socis de govern a l'hora d'elaborar el pla i ha denunciat que no havia estat informat dels detalls del pla urbanístic. «Això que preveuen a Segur és un atracament, no es pot robar a la gent allò que ha aconseguit amb anys de treball», va dir. Parera, que va manifestar que donarà suport als veïns i que pressionarà el govern perquè modifiqui el POUM, va criticar durament l'actual alcalde, Jordi Sánchez (PSC), a qui va acusar de deixar-se «enlluernar pels grans projectes». Tot i això, l'edil es va mostrar esquerp a l'hora d'un possible trencament del pacte de govern, més complicat encara per la divisió interna del mateix grup d'ADMC (Parera ha trencat relacions amb el partit i prepara una nova formació pels comicis del 2011). «Si volen, que em facin fora ells», va dir.

L'alcalde, Jordi Sánchez, ja s'ha compromès de moment a intentar replantejar la planificació prevista al carrer Baixador després de mantenir una reunió amb els afectats dilluns passat. Sobre la crisi amb Parera, segons fonts municipals, de moment es descarta la seva expulsió del govern.

Denúncia sobre el club de tennis

La polèmica entorn del nou POUM de Calafell té també una ramificació al Club de Tennis de Segur, involucrat en els darrers anys en una lluita de poder entre dues juntes i que ha provocat diverses denúncies al Tribunal Català de l'Esport i sancions a una trentena de socis. Segons va denunciar ahir Juanjo Iglesias, portaveu dels socis expedientats, l'actual junta (presidida pel fill d'un exregidor del PSC) hauria tingut «presumpta informació privilegiada» sobre els canvis previstos. Així, en el POUM es preveu que els terrenys del club passin de zona d'equipament esportiu a zona d'equipaments genèrica. Iglesias va avançar que duran el cas davant de la fiscalia anticorrupció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA