Calafell retira les afectacions del POUM a Segur i busca lloc per a equipaments

L'equip de govern diu que no se l'ha deixat explicar-se i la plataforma No al POUM demana dimissions

L'Ajuntament de Calafell va aprovar ahir (amb l'única abstenció del regidor Josep Parera, d'ADMC) estimar les més de 800 al·legacions que s'havien presentat contra quatre actuacions a Segur al POUM ara en tramitació, i que afectaven l'entorn del carrer Baixador, l'edifici de Correus, l'illa dels Alemanys i el pla de millora urbana Hotel Marinada. D'aquesta manera, el govern local (PSC, ADMC i ERC) vol posar punt final a la crispació veïnal generada en aquest barri, i que fins i tot ha provocat la creació de la plataforma No al POUM, que ha convocat una manifestació de protesta pel proper 3 d'abril. «Potser no ens hem sabut explicar bé, però també és cert que no se'ns ha deixat fer-ho des del principi», va lamentar l'alcalde, Jordi Sánchez.

Malgrat la renúncia, el regidor d'Urbanisme, Ramon Ferré, va destacar el caràcter «constructiu» de les al·legacions, i va subratllar que la retirada d'alguna d'elles permetrà reforçar objectius com la creació d'una zona comercial a la carretera C-31. El govern es va comprometre també a continuar buscant «mecanismes» que es puguin incorporar a l'aprovació provisional del POUM (prevista per d'aquí a dos mesos) per tal de desenvolupar zones verdes i d'equipaments al barri.

L'acceptació d'aquesta primera part de les al·legacions (encara en queden 600 més per resoldre referents a altres zones del municipi) no va acabar, però, amb la polèmica. CiU va tornar a insistir en la necessitat que es «deixi sobre la taula» la tramitació del POUM, segons va reclamar el portaveu, Joan Olivella. El grup convergent també va criticar que les al·legacions referents a Segur es tractessin en un ple convocat de manera urgent, i va insinuar que el govern volia frenar la convocatòria de la manifestació, a la qual CiU dóna suport.

Des de la plataforma No al POUM (de la qual CiU va llegir un comunicat) es van mostrar crítics amb la gestió del govern, i van reclamar la dimissió tant de l'alcalde com de Ferré per «la pèrdua de credibilitat». Sánchez, al seu torn, va denunciar que la plataforma estava manipulada per grups polítics per perjudicar el govern.

Parera, a la corda fluixa

Tal com ja va passar just després de l'aprovació inicial del POUM, el cap de llista d'ADMC, Josep Parera, es va tornar a desmarcar ahir del seu partit i del govern, on és primer tinent d'alcalde, i va ser l'únic regidor del ple que es va abstenir en la votació. L'edil, que està en procés d'expulsió del seu partit i ja ha anunciat la creació d'un nou partit independent, va considerar que el POUM s'havia de «retirar» i que no tenia sentit en «temps de crisi».

Aquest nou moviment situa Parera a la corda fluixa pel que fa a la seva continuïtat en el govern, ja que tot i que l'alcalde no va avançar ahir que s'hagi de prendre cap acció immediata, sí que va recordar que «és l'alcalde qui retira les competències» i que «si s'ha de fer alguna cosa, es farà». Segons Sánchez, Parera «ja fa temps que va escollir prendre un camí diferent».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona