Bel afirma que la plaça de la Cinta estarà a punt diumenge de Rams

La processó més tradicional de Tortosa sortirà enguany del portal de l'Olivera

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, també va aclarir ahir que les obres de la plaça de la Cinta no estaven acabades, ja que encara calia instal·lar el nou enllumenat públic i el projecte formava part d'un paquet de millora integral de diferents carrers del nucli antic, que encara no han estat entregats per l'empresa adjudicatària. Roigé també va dir que els nous treballs no representaran «cap sobrecost» per a l'Ajuntament, sinó que l'assumirà l'empresa, ja que les obres no estaven enllestides i el consistori encara no les havia acceptat. La reforma de la plaça de la Cinta i dels carrers de la Rosa, Taules Velles, Gil de Frederic, Mercaders, del Carme i Sensalsacosta va començar a finals de maig amb un pressupost de 785.000 euros i un termini d'execució de quatre mesos. De fet, a finals d'agost l'alcalde també va donar les obres per enllestides. Així, Bel fins i tot va assenyalar que havien acabat el carrer de la Rosa i la millora de la plaça «abans del termini previst», ja que el compromís del govern era que les obres estarien a punt abans de les festes i de la processó de la Cinta.

«Les obres estaran acabades pel diumenge de Rams; una altra cosa és que estiguen acceptades», va matisar ahir l'alcalde. Segons Bel, ara han obligat l'empresa a refer la plaça perquè els arquitectes van advertir que no podien rebre l'obra en les condicions actuals. Així, moltes rajoles ballaven i d'altres estaven brutes o s'havien trencat. «Ara es tornarà a fer i es farà bé», va dir Bel, que va afegir-hi que l'obligació de les empreses és complir amb els seus compromisos.

Setmana Santa

El fet que la plaça de la Cinta estiga a punt pel 5 d'abril té una certa importància, ja que la processó de diumenge de Rams sortirà enguany pel portal de l'Olivera de la catedral. Així ho va anunciar ahir el president de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa, Josep Borrell, que també va dir que la plaça de la Cinta serà l'escenari d'una exposició dels passos a l'aire lliure, el dia de Rams durant tot el matí, i també d'una part de l'itinerari de la concentració de tambors, ja al migdia. Bel i Borrell van presentar el cartell i el programa d'actes de la Setmana Santa tortosina, que comença demà al vespre amb la conferència Versions de la Setmana Santa, que enguany serà a càrrec de la confraria d'Aldover. D'altra banda, l'alcalde encara no va voler confirmar si el futur museu dels passos de la Setmana Santa s'emplaçarà a l'antiga església de Sant Antoni, pendent de tancar l'acord amb el bisbat de Tortosa. Amb tot, Bel sí que va admetre que la proposta figura a la modificació del pla integral del nucli antic (Pincat).

Móra d'Ebre modifica el seu projecte de la llei de Barris

GUSTAU MORENO

L'Ajuntament de Móra d'Ebre, com el de Tortosa, també ha modificat el seu pla de millora del nucli antic, vinculat als ajuts de la llei de Barris. Els canvis van ser acceptats ahir pel comitè de seguiment que van constituir el consistori, representants de la Generalitat i membres d'entitats socials i culturals de la població. La principal modificació és la construcció d'un centre cívic amb oficines municipals, que es farà en un edifici annex a l'edifici de l'ajuntament. El canvi es produeix després que el govern de Móra d'Ebre descartés la construcció del gran equipament polivalent de la Magdalena, a la plaça de la Verge, ja que requeria la major part de la subvenció de 3,6 milions (el pressupost total és de 7,3 milions). D'altra banda, l'alcalde de Móra d'Ebre, Josep Solé Biosca, també va anunciar que en poc temps obrirà les portes l'oficina de gestió de la llei de Barris, perquè els ciutadans puguen obtenir informació sobre les obres que es duran a terme al nucli antic, així com dels diferents ajuts als quals poden optar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA