La plaça Fita de Montjuïc, en obres

Les obres de remodelació i reforma de la plaça Domènec Fita del barri de Montjuïc de Girona van començar fa un parell de setmanes i els treballs han consistit fins al moment a aixecar tot el quitrà de la plaça i a rebaixar en alguns punts aquest espai públic a tocar del castell. La reconversió de la plaça és una de les obres que s'inclou dins del fons estatal d'inversió local i té un cost de més de 740.000 euros. Es tracta d'una de les obres de més cost que l'Ajuntament de Girona ha inclòs en el pla de Zapatero.

Les obres permetran naturalitzar i fer més amable tot aquest espai d'uns 7.800 metres quadrats; per això, el projecte preveu mantenir una quarantena d'aparcaments per permetre als veïns deixar-hi el vehicle. Bona part de la plaça es reconverteix en espai verd, ja que l'equip de govern vol que el nou espai es converteixi en una zona central del barri i que fomenti la relació veïnal. El projecte preveu diverses zones de jocs infantils pensades per a edats diferents i amb terres tous que diferiran molt de l'actual aspecte que suposava l'asfaltat, on hi havia les pistes de bàsquet i de futbol sala. De fet, una pista esportiva es manté a l'espai, però s'aïlla del trànsit rodat i quedarà envoltada d'aquestes zones de jocs infantils que s'hi col·locaran. En un espai proper al castell se situarà una escultura de grans dimensions que l'artista Domènec Fita va cedir fa uns anys a l'Ajuntament. Com totes les obres incloses en el pla de Zapatero, la reforma estarà acabada aquest mateix any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva