Urbanisme

Tortosa vol aplicar un pla de trànsit que s'ajuste a la nova plaça de Joaquim Bau

L'avinguda de l'Estadi desapareixerà a causa de la unió de la plaça amb el complex esportiu

El nou pàrquing de la plaça de Joaquim Bau, amb la reforma de les instal·lacions esportives municipals, consolidarà aquest sector del barri de Ferreries com el segon centre urbà de Tortosa. L'Ajuntament ja ha rebut el projecte definitiu de la rehabilitació integral de les piscines, que ha redactat el despatx barceloní Alonso Balaguer y Arquitectos Asociados, que són els mateixos arquitectes que també s'han encarregat de dissenyar el pàrquing i la nova plaça. A més, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va assenyalar que han vist els primers esbossos i que també han visitat alguns aparcaments, amb l'objectiu de «canviar el concepte» i l'ordenació actual del trànsit a la plaça de Joaquim Bau. Segons Bel, el canvi més important serà la desaparició de l'avinguda de l'Estadi, ja que la renovada plaça de Joaquim Bau «entrarà» dins del nou complex poliesportiu, que inclourà les noves piscines, i que serà la nova façana de l'estadi municipal. Ara la plaça està separada del recinte de l'estadi municipal per l'avinguda de l'Estadi, que enllaça el carrer d'Hernán Cortés amb l'antiga carretera de València, amb una direcció única. En el sentit contrari, l'antiga carretera de València voreja la plaça per la dreta i enllaça amb el carrer Tarragona i l'avinguda de Colom. Així, l'alcalde va detallar que, amb la nova ordenació del trànsit, aquest vial d'accés a la plaça haurà de ser de doble sentit, ja que d'aquesta manera els cotxes podran circular també en direcció a l'IES Joaquim Bau i l'antiga carretera de València. De fet, Bel va dir que han previst la construcció d'una rotonda a la cruïlla amb el carrer d'Alcanyís, davant de la clínica Terres de l'Ebre.

La polèmica de la piscina d'estiu

GUSTAU MORENO

Tortosa ha previst invertir uns 10 milions d'euros en un complex esportiu i de salut que ocuparà uns 8.700 metres quadrats, a l'entrada de l'estadi municipal. El projecte inclou una piscina coberta de 50 metres quadrats, que substituirà la piscina d'estiu actual, i diferents zones d'aigua i de gimnàs, una zona lúdica i comerços. L'alcalde va explicar que encara estan negociant amb la secretaria general de l'Esport alguns suggeriments que milloraran el projecte. D'altra banda, Ferran Bel va dir que també negocien amb el Club Natació Tortosa, que ha manifestat el seu malestar pel fet que els sondejos geològics, previs a les obres, els impediran disposar de la piscina aquest estiu. «Per a l'Ajuntament serà més costós habilitar les solucions alternatives, com ara oferir les piscines de les pedanies o ampliar els horaris, que obrir la piscina a l'estiu», va matisar. «Però tothom ha d'entendre que l'estiu que ve, a causa de les obres, tampoc hi haurà piscina de 50 metres», va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ