Política

El PSC atribueix la paralització de les noves piscines a la «incapacitat» de Bel

  • VÍDEO: Joan Sabaté denuncia el retard en les obres de les piscines de Tortosa.

El grup municipal del PSC a Tortosa va escenificar ahir al matí la seua preocupació pel retard de les obres de les noves piscines. A més, van demanar a l'alcalde, el convergent Ferran Bel, que explique als ciutadans per quins motius la piscina tornarà a estar tancada aquest estiu. Segons va dir el portaveu del PSC, Joan Sabaté, no s'han de fer més proves geològiques ni tampoc no és imminent l'inici de les obres. De fet, l'exalcalde va recordar que és el segon estiu que la piscina estarà tancada, «mentre ningú sap res més del projecte de reforma de les piscines».

La denúncia del PSC arriba només una setmana després que Bel presentés l'acabament del nou centre cívic de Ferreries, que era l'altre gran compromís electoral de CiU en aquest barri. Però els socialistes –que en el mandat anterior van retirar el seu projecte de piscines arran de la polèmica sobre l'enderrocament del velòdrom– saben que la construcció del nou complex d'aigües a l'estadi municipal no acaba de tirar endavant. «El projecte sempre ha tingut el nostre suport perquè entenem que es tracta d'una necessitat ciutadana; però pel que sabem, està plantejat com una obra faraònica i excessiva en les instal·lacions addicionals, per al que necessita i per al que pot fer Tortosa en un moment de crisi econòmica», va remarcar Sabaté. Segons el PSC, Bel té majoria suficient per tirar endavant el projecte, però està «absolutament parat». «Això, tenint en compte que té el suport polític necessari per fer-ho, només es deu a una clara incapacitat de gestió», va dir.El nou complex d'aigua i salut de Tortosa, més el pàrquing subterrani que també s'ha de construir a la plaça Joaquim Bau, tindran un pressupost global de més de 19,1 milions d'euros. El pàrquing tindrà un mínim de 290 places, i estarà connectat amb la zona esportiva. L'Ajuntament va aprovar el febrer d'enguany l'estudi de viabilitat de l'aparcament i el projecte executiu de les piscines, amb l'objectiu d'agrupar les dues obres en un únic concurs públic i que es poguessen començar en un termini de pocs mesos. Però encara no ha tret a concurs el plec de condicions per construir les instal·lacions. De fet, té el disseny definitiu del complex d'aigua des del novembre del 2009, més d'un any després de l'adjudicació de la redacció del projecte. Per la seua banda, tant el PSC com ICV han criticat en els últims mesos que la cessió del dret de superfície que el govern de CiU i ERC ha previst sobre l'estadi representa «una hipoteca» sobre els terrenys municipals, i que el projecte s'ha retardat perquè no hi ha cap entitat financera que vulga avalar l'operació a la possible constructora. Per la seua banda, Bel va assegurar fa uns mesos que els números sí que surten, i va negar que hi hagi cap problema de tipus econòmic. «El projecte continua endavant, tot i que a algú li puga doldre», va etzibar.

Un altre estiu tancada?

G.M.

«L'any passat es va tancar la piscina exterior amb l'excusa que s'havien de fer primer unes proves arqueològiques, que després es van convertir en geològiques. I enguany què?», va ironitzar ahir el portaveu del PSC, Joan Sabaté. Quan es va presentar el projecte, el novembre del 2009, Ferran Bel va dir que adjudicaria les obres el febrer d'enguany. Prèviament, es van fer unes proves geològiques que van obligar l'Ajuntament a tancar la piscina al públic durant l'estiu, però sobretot a oferir alternatives als usuaris habituals, com ara el Club Natació Tortosa. L'Ajuntament els va proposar carrils a la piscina coberta i l'ús de la piscina de Bítem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona