Urbanisme

Tortosa haurà de pagar 30 milions en 20 anys a la constructora de les piscines

L'Ajuntament de Tortosa haurà de pagar durant 20 anys un arrendament anual de més d'1,5 milions d'euros a l'empresa constructora del nou complex de piscines. En total, serien més de 30 milions, que serviran per pagar la construcció i el manteniment del complex a la constructora, que prèviament haurà obtingut el finançament per fer les obres a través de dos drets de superfície dels terrenys de l'estadi municipal: un, sobre la zona de les piscines, i l'altre, sobre el nou edifici administratiu. Per tant, tota l'operació seria uns 10 milions més cara del que havia anunciat divendres l'equip de govern, quan va detallar que les piscines tindran un pressupost de 13,6 milions, i que el pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau costarà 5,5 milions més. Així es va saber ahir al vespre, durant el ple en què es va aprovar –amb l'abstenció d'ICV– l'estudi de viabilitat de l'aparcament i el projecte executiu del nou complex de piscines. De fet, va ser el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, qui va donar a conèixer el decret d'alcaldia signat dilluns passat, en què queden definits els drets de superfície i el sistema d'arrendament que haurà d'assumir l'Ajuntament.

«Serà una instal·lació esportiva de primer ordre, que està cridada a ser un referent nacional, i que canviarà la configuració de tot un barri i també de tota la ciutat», va destacar Ferran Bel durant la seua intervenció. Però els arguments de l'alcalde no van acabar de convèncer Forcadell. Així, el regidor d'ICV va advertir que serà el projecte més car que mai ha tirat endavant l'Ajuntament, i va dir que no tenia prou informació per valorar-ne la viabilitat econòmica. A més, va lamentar que la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, li haja denegat l'accés als informes de viabilitat d'una operació que va qualificar d'«excentricitat». Per la seua banda, Bel va recordar-li que ICV no va fer res durant l'anterior mandat, i que només pretenien «privatitzar la gestió d'una piscina de 25 metres, sense edifici administratiu i sense aparcament».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro