Urbanisme

El govern estudia com protegir Muntanyans II, a Torredembarra

No hi haurà més lluita judicial pel pla Muntanyans II. La Generalitat no recorrerà al Constitucional i accepta com a ferma la sentència del Tribunal Suprem que declara nul el projecte d'urbanització al litoral de Torredembarra. Els serveis tècnics del Departament de Territori a Tarragona, de fet, ja treballen en un pla amb un doble objectiu: evitar haver d'indemnitzar la promotora de Muntanyans II, Vegas de Guadaira, i alhora protegir els espais on no es pot construir perquè són inundables.

Per assolir-lo, d'una banda s'està estudiant si alguna part dels terrenys queda fora de la qualificació d'inundable (opció que el govern reconeix com a complicada), i, de l'altra, s'està plantejant la possibilitat de traslladar els drets d'edificabilitat a uns altres terrenys. “És l'oportunitat també de protegir els Muntanyans, després de tants anys de polèmica”, va reconèixer ahir el delegat de Territori a Tarragona, César Puig.

Els moviments del govern s'acosten així a la petició de la Plataforma Salvem els Muntanyans, que ahir va reclamar que els terrenys s'integrin a l'espai natural protegit Platja de Torredembarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.