Economia

L'abaratiment del cru fa caure la inflació interanual al 3,6%

Consum

El mes d'octubre ha confirmat la tendència a la moderació en l'índex de preus al consum. Tot i la pujada de 4 dècimes respecte al mes anterior, si es comparen els preus de l'octubre passat amb els de l'octubre del 2007, la taxa se situa en el 3,6%, un percentatge que suposa un descens del 0,9% i que no es donava des de l'octubre del 2007.

En el conjunt de l'Estat, i segons les dades difoses per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els preus van augmentar tres dècimes a l'octubre, però la taxa interanual també va caure nou dècimes, fins al 3,6%, per l'abaratiment dels carburants i d'alguns aliments, com ara la llet, el pa, el pollastre i el peix fresc.

La perspectiva d'una recessió global ha provocat que el preu del barril de petroli hagi baixat un 62% des del juliol, fet que ha moderat el comportament de la inflació.

La baixada dels preus del transport, amb una disminució del 2,6%, ha contribuït a neutralitzar el fort increment dels preus, un 10%, que s'ha registrat en el sector del vestit i el calçat.

Per demarcacions, Girona es va mantenir al capdavant i va registrar una inflació interanual del 3,9%, per sobre de la mitjana catalana, tot i que la dada va implicar un retrocés d'1,2 dècimes. La va seguir Lleida, amb una taxa del 3,7%, i Barcelona i Tarragona, amb taxes del 3,6% i 3,3%, respectivament.
 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.