Montilla diu que no li «agrada» la imatge del Saloufest, però que el govern no pot prohibir-la

El president de la Generalitat, José Montilla, es va referir ahir, en una entrevista a l'emissora Rac1, a la polèmica entorn del Saloufest, una festa d'universitaris britànics que combina esport i oci nocturn i que va aplegar durant dues setmanes més de 8.000 joves a Salou. «No és la imatge que més m'agrada», va assegurar Montilla, que va destacar que la imatge de Catalunya «és molt més positiva» que la que s'ha ofert com a conseqüència de la visita d'aquests estudiants, atrets per promeses d'alcohol i sexe a través de la publicitat de l'empresa organitzadora.

Així, el president del govern va defensar que l'oferta turística de Catalunya és «plural» i que el model del Saloufest és «minoritari i marginal» en relació amb els «milions de persones» que visiten el país buscant turisme cultural o turisme de sol i platja. «Nosaltres mateixos contribuïm a donar una mala imatge parlant tant d'una cosa que és minoritària i posant menys valor a pràctiques que són les majoritàries», va ressaltar Montilla.

Amb referència a les declaracions del delegat del govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, que va defensar que el model del Saloufest s'havia d'acabar, Montilla va recordar que la Generalitat no pot prohibir aquest tipus d'activitats «a cop de decret», especialment «si no hi ha una alteració de la convivència». «El sector té llibertat i els ajuntaments han de vetllar per la convivència al carrer i per la seva imatge», va afirmar el president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.