CCOO s'oposa a l'ERO de Roda de Berà i dubta que sigui viable

El comitè d'empresa de l'Ajuntament, però, considera que és l'única alternativa

El sindicat CCOO ha derivat als seus serveis jurídics tota la documentació referent a les pretensions del consistori rodenc de presentar un ERO temporal que hauria d'afectar una trentena de treballadors del consistori de tipus laboral. Tot i que el comitè d'empresa de l'Ajuntament (format íntegrament per CCOO) va accedir la setmana passada a iniciar negociacions per tal d'intentar aturar el degoteig d'acomiadaments produït en els darrers mesos, la direcció del sindicat no està convençuda que aquesta possibilitat sigui factible. «Tenim molts dubtes que sigui possible la realització d'un ERO en una administració pública, i actuarem en conseqüència segons el que ens indiquin els serveis jurídics», va assenyalar ahir el secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania a Tarragona, Juan Carlos Donado.

Possible precedent

CCOO també va expressar ahir el seu rebuig total a qualsevol ERO que sigui plantejat per una administració pública. «És un tema molt perillós», va destacar Donado, qui lamenta que ara els ajuntaments vulguin fer quadrar els comptes acomiadant part del personal quan «en els darrers anys han fet molt de calaix gràcies a la construcció». El sindicat tem que el cas de Roda pugui ser també un precedent per a altres consistoris que ara experimenten problemes econòmics.

Negociacions

Tot i que des del comitè d'empresa ahir van assegurar entendre els arguments del sindicat, es van reafirmar en la creença que l'ERO temporal «és l'única alternativa vista la situació en què es troba l'Ajuntament», segons va comentar la membre del comitè, Carme Colesanto. Des del gener, de fet, ja s'han acomiadat una vintena de treballadors del consistori. «No és, però, la solució que ens agrada més», va afegir Colesanto.

Tant el comitè com CCOO van recordar ahir que la presentació de l'ERO temporal no és un fet segur, ja que els representants dels treballadors i el govern local encara no han començat a negociar. El comitè espera que les reunions comencin a partir de la setmana que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.