Salut

Tortosa

Conflicte a l'hospital de Tortosa per la tisorada en hores extres als residents

Dimecres només un dels quatre MIR va fer guàrdia a urgències

El centre decideix continuar abonant les hores extres per evitar el col·lapse del servei

La tisorada en la despesa sanitària ja comença a generar conflictes en l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Dimecres a la tarda, el centre va comunicar als metges interns residents (MIR) que ja no els podria abonar les hores extraordinàries de guàrdies que se'ls assignen, més enllà de les hores que els corresponen per a la seua formació. En aquest sentit, la mesura va provocar que el servei d'urgències quedés amb només dos metges, ja que només va treballar-hi un dels quatre residents que havien de cobrir la guàrdia. De fet, la decisió va trasbalsar les urgències i va provocar un bon enrenou a l'hospital, només unes hores després que més de 300 treballadors es concentressen a la porta principal del Verge de la Cinta, en contra de les mesures d'austeritat que està impulsant el Departament de Salut.

Davant d'això, la comissió de docència de l'hospital de Tortosa, després de reunir-se amb els responsables de coordinació del servei d'urgències, va decidir que els metges residents continuarien fent “el nombre de guàrdies necessàries per cobrir el servei com és habitual”. A través d'un comunicat, la direcció de l'hospital va recordar ahir que els MIR tenen estipulat un nombre màxim d'hores de guàrdia, que està determinat per un programa de formació. “Si els centres hospitalaris consideren que aquest nombre s'ha de sobrepassar, d'acord amb la comissió de docència dels centres i de forma voluntària per part dels metges residents, se'ls autoritza de manera extraordinària a fer més hores i a abonar-les”, hi afegia la nota. Segons deia el mateix comunicat, “fins al dia d'avui s'ha mantingut aquest criteri, per la qual cosa queda garantit l'abonament d'aquestes hores” extres als residents de l'hospital.

LA XIFRA

12,8%
és la reducció en el pressupost que Salut ha previst per a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Els MIR del Verge de la Cinta tenen bloc

G.M.

El col·lectiu de metges residents de l'hospital Verge de la Cinta tenen un espai de trobada a internet. Es tracta d'un bloc col·lectiu, en què els MIR pengen els quadres de guàrdies, els documents d'interès per a la seua formació, notícies, i acudits sobre l'estat de la sanitat. En els últims dies, s'han pogut llegir algunes reflexions personals sobre la tisorada de Salut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.