Política

Mas ofereix a Recoder entrar en el 'nucli dur' de CDC com a líder d'alcaldes

Política

El secretari general de Convergència, Artur Mas, ha ofert a l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, entrar en el "nucli dur'" de la direcció del partit i presidir un nou òrgan consultiu intern, integrat per un centenar d'alcaldes i dirigents territorials convergents.
En una entrevista amb l'Agència Efe, Mas ha revelat que aquesta mateixa setmana va traslladar a Recoder la seva proposta per encaixar-la, a diferents nivells, en l'estructura directiva del partit.

"He parlat en els últims dos anys molt intensament amb Lluís Recoder, li he manifestat moltes vegades el meu desig que formi part de la direcció del partit i aquests últims dies li he fet un oferiment específic", ha explicat.

La proposta
La proposta de Mas sobre el paper que Recoder passaria a tenir a la cúpula del partit es concreta en una quàdruple direcció. En primer lloc, Recoder s'integraria al comitè executiu de CDC, òrgan de direcció compost ara per mig centenar de persones.

L'alcalde de Sant Cugat del Vallès entraria també a formar part del selecte secretariat permanent de Convergència, que ara agrupa una desena de dirigents i que és de fet "el nucli estricte de presa de decisions", segons ha recordat Mas.

En tercer lloc, Mas vol que Recoder es converteixi en "una de les cares públiques" de CDC i el seu projecte, de manera que "la gent vegi que anem incorporant a dirigents de molta qualitat que van configurant al mateix temps la Casa Gran del Catalanisme".

El nou consell d'alcaldes
Finalment, l'encaix de Recoder en l'estructura directiva de Convergència passaria per presidir un nou consell d'alcaldes i dirigents territorials de CDC, paral·lel a la direcció del partit, a la qual assessoraria en matèria de política municipal i aportaria el seu punt de vista en altres temes de política general.

"Es tractarà d'un gran òrgan municipal, consultiu i de caràcter institucional, compost per més de cent alcaldes, caps de llista, caps de comarca i portaveus en les diputacions i en els consells comarcals", ha especificat el secretari general de Convergència.

L'ens estarà restringit a càrrecs institucionals del partit a nivell territorial: "Només hi haurà gent elegida directament amb els vots del poble, no serà un òrgan de càrrecs nomenats a dit".

Mas proposarà al congrés de CDC, de l'11 al 13 de juliol, que el president d'aquest òrgan "automàticament formi part del comitè executiu del partit" i, en el cas particular de Recoder, la seva presència s'estendrà fins i tot al secretariat permanent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.