Política

Mas i Recoder solden fissures

Artur Mas i Lluís Recoder van soldar ahir antigues fissures aparegudes abans del congrés de CDC, quan l’alcalde de Sant Cugat del Vallès liderava el corrent renovador del partit. Ha plogut molt des d’aleshores, i ara CiU s’ausculta i se sent a l’alça. L’excusa era la presentació del llibre de Recoder La llibertat com a resposta a la Universitat Ramon Llull. Mas va presentar-lo i entre el públic hi havia representants de pràcticament tots els sectors de l’ara Casa Gran, des de Felip Puig i Xavier Trias a Agustí Colomines, passant per Josep Maria Cullell, Carles Gasòliba, Rafael Hinojosa, Maria Eugènia Cuenca i Víctor Terradellas, dirigent de la Plataforma per la Sobirania.

CiU està situada en un incipient nou escenari, el que pot succeir després de les pròximes eleccions catalanes. Cap dirigent descarta que s’avancin. Va ser significatiu per això que Mas digués obertament que Recoder està cridat a fer “un gran paper” en el futur a Catalunya. El va situar com un dels més destacats membres del seu equip, que va contraposar a la “mediocritat” del que al seu entendre té ara les regnes. Alguns dirigents de CiU situen l’actual alcalde de Sant Cugat com a conseller de Governació, si Mas conquereix la presidència de la Generalitat. En medis polítics s’especula des de fa anys que podria ser un dels relleus de Mas en el cas que es repetís el tripartit per tercera vegada, però Recoder va remar ahir en direcció contrària al tòpic. “Mas és la persona cridada a liderar aquest nou projecte col·lectiu de Catalunya”, va indicar amb solemnitat tancant la presentació del llibre.

L’acte va superar les expectatives per l’afluència de públic, tal com havia succeït el dia abans amb la presentació de la biografia de Ramon Trias Fargas, i la setmana passada en la conferència de Mas sobre la crisi econòmica. Unes 200 persones van ocupar la sala, i se’n va haver d’acomodar una segona amb circuit de televisió intern. “S’olora que la gent pensa que aquests tornen”, deia un dels professors universitaris entre el públic.

Mas va aprofitar el convergent “de pedra picada” que veu en Recoder, per lloar totes les persones que en moments difícils han apostat per CiU. “Ara sembla que les coses estan canviant, però tinc molt presents els que han anat a totes sense demanar res a canvi”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

El Consell de Seguretat de l’ONU aprova el pla dels EUA per a un alto el foc

Barcelona
guerra a gaza

Blinken defensa l’alto el foc davant Netanyahu per a “calmar” la frontera libanesa

barcelona
estat francès

Marine Le Pen anuncia a Bardella com a candidat a primer ministre de França

barcelona
POLÍTICA

El PSC considera que el pacte independentista per nomenar Rull és una “minoria de bloqueig”

barcelona
política

Rull emplaça a obrir “la legislatura del català” i l’ensenyament

barcelona
guerra a gaza

L'NBC diu que els EUA es plantegen negociar un acord bilateral amb Hamàs

barcelona
guerra a europa

Finlàndia denuncia una presumpta violació del seu espai aeri

barcelona

Un pont nou, una zona verda i 370 habitatges entre el Mas Xirgu i el nou Trueta

GIRONA
iran

Cinc conservadors i un reformista, candidats en les presidencials iranianes

barcelona