Política

Puig nega que Recoder representi la renovació de Convergència

CDC

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, nega que l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, representi la "renovació" dins de Convergència amb vista al pròxim congrés del partit. Puig no descarta que en el congrés del partit Jordi Pujol assumeixi la presidència fundacional i Artur Mas el rellevi al capdavant de la formació.
Puig, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha recordat la dilatada carrera política de Recoder, que en les últimes setmanes ha insistit en la necessitat d'aprofitar el congrés de juliol per "renovar" la direcció amb cares noves.

Puig s'ha mostrat "convençut" que CiU "resistirà els cants de sirena" del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, perquè sigui el seu soci preferent a Madrid i que a l'hora de negociar el finançament el millor és l'acord dels partits catalans.

"Malgrat que alguna vegada algun mariner tingui més tendència o temptació de caure en aquests encanteris, estic convençut que CiU mantindrà la mà ferma en el timó i no caurem en el regateig a curt termini sacrificant els interessos del país a canvi d'algun protagonisme polític propi", ha assegurat Puig, que considera que el nou finançament és "clau" per als interessos de Catalunya i CiU aquí no "regatejarà".

Llarga trajectòria de Recorder
"Recoder no és la renovació de CDC. Ha estat més de dotze anys diputat a Madrid, dues legislatures diputat al Parlament de Catalunya i per tant és un dirigent de CDC de llarga trajectòria", ha puntualitzat.

Puig ha "celebrat" la incorporació prevista de Recoder a la nova direcció de CDC, després que quatre anys enrere rebutgés l'oferta d'Artur Mas d'integrar-se a la cúpula del partit.

"En aquest moment ell ha decidit, i jo ho considero positiu, sortir d'un cert ostracisme que s'havia autoimposat per dedicar-se més a Sant Cugat. Celebro que es vegi capaç de dedicar-se més a la direcció nacional", ha afirmat.

La mateixa visió
Puig, abanderat del sector sobiranista de CDC, ha dit que comparteix "pràcticament la mateixa visió política" que Recoder, nacionalista moderat i partidari de grans acords amb els socialistes, encara que ha admès que "cadascú té el seu llenguatge, els seus gestos i les seves actituds".

Després que s'hagi especulat amb la possibilitat que Recoder opti, com ell, a ocupar el segon lloc en l'escalafó del partit, Puig ha afirmat que l'alcalde de Sant Cugat "també podria assumir les funcions de número dos de CDC", ja que "té una experiència provada".

En tot cas, la decisió dependrà de Mas i dels delegats que assisteixin al congrés de CDC, segons ha precisat Puig, que s'ha definit com "un jugador d'equip", sense afany individualista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.