Política

El registrador de dominis als EUA bloqueja Wikileaks

La web d'Assange ha trobat refugi en un servidor francès després que el nord-americà Amazon l'hagi expulsat

Amazon nega que el tancament respongui a pressions del govern nord-americà

La filtració que ha fet Wikileaks de documents confidencials de la diplomàcia nord-americana ja té conseqüències. El registrador del domini californià EveryDNS.net ha bloquejat el camí d'accés a la pàgina, segons informa la companyia a la seva web. EveryDNS assegura que els proporcionava el domini (la vinculació d'una paraula comprensible a l'adreça d'un ordinador) de forma gratuïta i justifica el tancament per “contravenir la política d'ús acceptable” de la companyia.

El Departament d'Estat dels EUA està profundament molest per les filtracions que han compromès la diplomàcia nord-americana i les seves relacions amb els seus aliats, i això ha fet que Amazon, que allotjava part dels seus servidors, també els suspengués el servei.

Val a dir, però, que Amazon ha negat aquest mateix divendres que la seva decisió de retirar el suport tècnic a la pàgina d'internet de Wikileaks hagi estat el resultat de la pressió de les autoritats nord-americanes.

Segons un comunicat difós per la companyia, ha deixat d'allotjar la web de Wikileaks perquè ha violat les condicions de servei. Amazon havia anat a Amazon per mantenir la seva pàgina disponible després que els pirates informàtics intentessin enfonsar-lo amb peticions de servei.

Ara, la web de Wikileaks ha hagut de recórrer a un servidor francès en el qual ja allotjava part del seu contingut. Segons la web especialitzada Gizmodo, el proveïdor de serveis d'internet OVH, situat a Roubaix, al nord de França, i a la Gran Bretanya acull wikileaks.org des de dijous, una informació no reconeguda oficialment pels interessats. OVH té delegacions a 25 països de tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.