Política

El fundador de Wikileaks pren “precaucions”per les amenaces de mort

Julian Assange defensa la tasca del portal d'Internet en una conversa digital al diari britànic ‘The Guardian'

Diu que si li passa res a ell o als membres de la seva organització hi ha unes 100.000 persones arreu del món amb arxius encriptats sobre els EUA

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha reconegut aquest divendres en una conversa digital al diari britànic The Guardian que tant ell com el seu equip prenen “les precaucions apropiades” per les “amenaces de mort” que han rebut per la publicació de documents secrets dels Estats Units. “Les amenaces contra la nostra vida són conegudes per tothom, però estem prenent les precaucions apropiades al nostre abast tenint en compte que tractem amb una super potència”, ha assegurat Assange. El fundador de Wikileaks, natural d'Austràlia, ha lamentat que no pot tornar al seu país perquè el govern australià “ajuda activament els Estats Units” en els seus “atacs” contra ell i el seu equip.

Julian Assange ha reclamat que les personalitats públiques que han demanat la seva mort siguin perseguides per la justícia. Tom Flanagan, un dels assessors del primer ministre del Canadà, va assegurar que “Assange hauria de ser assassinat” i que no estaria trist si el fundador de Wikileaks “desapareix”. Assange ha assegurat que persones com Flanagan haurien de ser condemnades “per incitar a cometre un assassinat”.

Durant la conversa amb els lectors de The Guardian, Assange ha defensat la seva tasca, i ha assegurat que no ha posat en perill la vida de ningú. “No hi ha cap acusació, ni tan sols d'organitzacions com el Pentàgon, de que una sola persona hagi patit cap mal com a conseqüència de les nostres activitats”, ha remarcat el director de Wikileaks. Segons ell, hi ha hagut “molts intents de manipulació” al voltant de les activitats de la seva pàgina web.

Assange ha reconegut que rep “atac en tots els aspectes” de la seva vida. De fet, la justícia sueca el busca per suposada violació, i el diari The Independent del Regne Unit ha assegurat aquest divendres que podria ser detingut per Scotland Yard en els propers dies. Amb tot, Assange ha dit que algú havia d'assumir “el risc” de ser la cara visible de Wikileaks, i que, tot i les crítiques i acusacions, també rep “reconeixement” per la seva feina.

Assange ha reiterat que si li passa res a ell o als membres de la seva organització, o si el portal es tanca definitivament per les pressions dels Estats Units, hi ha unes 100.000 persones arreu del món amb arxius encriptats sobre els EUA i d'altres països que es podran fer públics. A més, ha explicat que diversos mitjans de comunicació també tenen accés a la informació.

Assange ha explicat que la llibertat d'expressió a Occident està condicionada pels poders econòmics. El fundador de Wikileaks ha indicat que, en general, el discurs a Occident “no té cap efecte en el poder” i que països que practiquen una forta censura, com la Xina, ho fan perquè la llibertat d'expressió amenaça el seu poder. “Els atacs contra nosaltres per part dels Estats Units apunten cap a una gran esperança: un discurs prou poderós per trencar el bloqueig”, ha indicat Assange.

El diari britànic The Guardian ha patit problemes informàtics aquest divendres mentre intentava organitzar la conversa digital dels lectors amb el fundador de Wikileaks, Julian Assange. El diari ha explicat que l'elevada participació de la gent ha col·lapsat el portal, que s'ha vist obligat a retardar l'inici de la conversa digital. En total, The Guardian ha rebut unes 900 preguntes per Assange.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ