Societat

Els veïns del nucli històric ofereixen diàleg per traslladar la mesquita de Tortosa

L'associació convida els musulmans a integrar-se a l'entitat

La presidenta de l'associació de veïns del Centre-Nucli Històric, Caritat Garcia-Celma, va explicar que l'entitat ha quedat al marge de les negociacions que han reactivat el govern de Tortosa i la comunitat musulmana, amb l'objectiu de traslladar la mesquita a un altre emplaçament. Garcia-Celma va afegir-hi que l'entitat només ha participat en l'assemblea veïnal que va tenir lloc fa un parell de setmanes, i a la qual també va assistir un dels representants del col·lectiu musulmà, Ahmed El Hamdouni. Segons va detallar la presidenta veïnal, en la mateixa reunió es va concloure que la situació actual, de falta d'espai, ja no pot continuar durant més temps, i que cal trobar una solució per traslladar l'oratori a una altra ubicació. «Però no sabem res de possibles alternatives, perquè l'Ajuntament no ens n'ha informat», va afegir-hi. De fet, Garcia-Celma va assenyalar que havien conegut a través d'El Punt la proposta per traslladar la mesquita al polígon industrial de Campredó, que ja ha estat rebutjada.

D'altra banda, la presidenta de l'associació del Centre-Nucli Històric va remarcar que van aprofitar la reunió per tornar a convidar els musulmans a formar part de l'entitat veïnal. «A més, vam acordar que en tornaríem a parlar, per solucionar el trasllat de la mesquita però també per tractar d'altres qüestions que afecten el barri», va precisar Garcia-Celma. La presidenta veïnal va reiterar que els musulmans no haurien de sofrir durant més temps les males condicions actuals. La falta d'espai a la mesquita de la plaça de Montserrat els obliga a resar al carrer amb catifes al terra, amb calor a l'estiu i amb pluja i vent a l'hivern. Amb tot, Garcia-Celma va voler advertir que el col·lectiu musulmà i l'Ajuntament han portat la situació fins a l'extrem, tot donant una imatge dolenta del que és una mesquita. Així, la presidenta va assenyalar que ara serà més complicat trobar un emplaçament nou, sense provocar el rebuig dels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona