Port Aventura aspira a tornar a augmentar visitants en una temporada de renovació

La direcció del parc ha apostat per la congelació de preus i els canvis a espectacles per frenar la baixada de clients

«Que facin una atracció nova, si us plau.» Aquest era el crit de guerra del primer visitant de la temporada, el jove de 22 anys Raúl Navarro, que repetia en el lloc d'honor per segon any consecutiu. El parc temàtic va rebre ahir l'arrencada de la temporada vestit d'aniversari, ja que celebra els 15 anys des de la seva inauguració, i amb els plans de futur fixats a les obres de l'àrea infantil dedicada als personatges de Barri Sèsam, que ja està en construcció entre l'àrea de la Polinèsia i la de la Xina, i que està previst que s'inauguri la primavera de l'any vinent. És el primer projecte que es concreta dels 80 milions d'inversió en quatre anys anunciats l'hivern passat com a conseqüència de l'entrada a l'accionariat dels italians Investindustrial.

Adéu al Sami

On sí que els visitants ja van poder tenir ahir una primera experiència va ser al reconvertit Sea Odissey, ara dedicat a la projecció de pel·lícules en 4D (és a dir, que combinen les tres dimensions amb altres efectes especials a la sala). Fins a mitjan d'abril els espectadors participaran en una prova pilot de posada a punt de la instal·lació. Ahir, es podien veure dues pel·lícules en quatre passis en total, tot i que el resultat no va acabar de convèncer tothom. «M'agradava molt la història original de l'atracció, amb el dofí Sami, i l'he trobat a faltar», explicava Javier Soto, que havia vingut des del País Basc acompanyant un grup d'estudiants.

A causa de la crisi, el parc ha optat per congelar el preu de l'entrada al parc, que no es veurà modificat per la pujada de l'IVA a l'estiu.

Els actes d'aniversari se centraran sobretot durant els mesos d'estiu, en què el parc organitzarà també una exhibició de patinatge artístic sobre gel amb campions olímpics al centre de convencions, i per la qual ahir les taquilles del parc ja venien entrades. La meitat dels espectacles habituals s'han renovat.

la crònica

Rebel·lió al Furius Baco

«Per problemes tècnics, l'atracció Furios Baco queda temporalment tancada.» Aquest avís per megafonia va desencadenar ahir la rebel·lió entre els centenars de persones que tot just una hora després que hagués obert el parc ja s'amuntegaven a a llarga cua de l'atracció. No pas perquè no comprenguessin la raó d'una avaria després d'uns pocs minuts de funcionament, sinó perquè l'acumulació de càmeres i periodistes els feia veure clar que el motiu real de l'aturada no era un altre que l'entrada a l'atracció de Ricky Rubio, acompanyat d'un seguici de fans, amb doble del jugador inclòs. El viatge teòricament inaugural va estar acompanyat de crits de «fora, fora», xiulets i aplaudiments un cop arribat al final de la interrupció. Fama i diversió no combinen bé per als visitants del parc.

MERCEDES DE PABLO

«Hem fet una inversió en manteniment»

– Port Aventura ha arribat ja als 15 anys. Ha assolit els objectius que tenia d'inici?
– «Sí, jo crec que la valoració que hem de fer ha de ser molt positiva. Hem aconseguit avançar molt en la desestacionalització, que era un dels nostres objectius, i hem passat dels 150 dies que obríem abans als 290 actuals. També hem diversificat molt l'oferta, amb un paper consolidat dins del mercat internacional.»
– Va ser el primer parc temàtic de l'Estat espanyol, però en aquest temps n'han nascut de nous. Han notat la competència?
– «Jo crec que la competència l'hem d'entendre en l'àmbit de la destinació turística. La gent escull segons el que li ofereix tota la destinació, no un parc temàtic en concret.»
– L'any passat, van perdre visitants. Corren el risc d'estancar-se?
– «La pèrdua de visitants de l'any passat no va venir per un problema d'estancament, sinó per la situació del mercat turístic, especialment el britànic. Enguany, tenim símptomes de recuperació del mercat rus, i cal veure què farà el britànic, i això ens pot fer millorar els resultats. Així que no renunciem a millorar enguany les xifres de visitants, som ambiciosos.»
– Seguint amb la temporada passada, ens consta que hi va haver moltes queixes del manteniment del parc. Com han resolt això?
– «És cert que es van rebre queixes, i les hem atès individualment de la millor forma que ens ha estat possible. Enguany, hem volgut prioritzar aquests temes, i treballarem perquè el màxim d'atraccions puguin estar en marxa al mateix temps. També hem fet una inversió en manteniment i renovació d'elements del parc.»
– El primer visitant d'aquesta temporada li ha reclamat una atracció nova. Poden els seus clients esperar una resposta el 2011?
– «Pel 2011 tenim prevista la nova àrea infantil de Barri Sèsam, en què hi haurà diferents atraccions de tipus familiars.»
– I per un públic jove?
– «Encara tenen el Furius Baco, que és força nou!»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.