Societat

La majoria dels afectats opten per recuperar els diners

Molts dels passatgers de vols programats per divendres i dissabte van preferir quedar-se a terra i anul·lar el bitllet

Amb la normalització del servei ahir, els que insistien a volar ho van poder fer

Les companyies i agències de viatges estatals creuen que la majoria de viatgers que es van veure afectats per la vaga salvatge de controladors entre divendres i dissabte al matí van optar per cancel·lar el bitllet i reclamar-ne el reintegrament. En espera de les dades definitives –els passatgers tenen quinze dies per tramitar les anul·lacions– les companyies han assumit que gran part dels viatgers amb vols programats per als primers dies de pont van preferir anul·lar-los davant del desànim provocat per l'inèdit caos aeri a l'Estat espanyol.

Un dels sectors que més ha viscut la caòtica situació aèria ha estat el dels operadors turístics, que entre divendres i dissabte oferien vols especials a baix preu a ciutats europees com ara París, Londres i Roma. Segons fonts del sector, la crisi podria haver comportat “un 100% d'anul·lacions”, ja que tots els vols que oferien van ser cancel·lats pel tancament de l'espai aeri. Quan es va començar a normalitzar la situació, ja no hi havia programat cap vol inclòs en paquets turístics.

Canvien la data de vol

A diferència del que va passar divendres i dissabte al matí, la progressiva resolució del conflicte i la confirmació oficial d'Aena que els controladors eren al seu lloc de treball, sí que va provocar que molts passatgers que dissabte a la tarda van veure com el seu vol era cancel·lat optessin per jugar-se-la i recol·locar-se en altres vols d'ahir al matí, segons van confirmar ahir al taulell d'Ibèria, on els empleats van qualificar la jornada com a “dia de cada dia” a l'aeroport.

Una família va poder viatjar finalment ahir al migdia a la Corunya després que Vueling cancel·lés dissabte els seus vols. També va poder tornar a Sevilla un equip femení d'hoquei que s'havia desplaçat a Barcelona divendres –en un dels darrers vols abans del tancament de l'espai aeri– per enfrontar-se al Castelldefels i l'Olímpia de primera divisió, i que no sabia si podria tornar a casa.

LA XIFRA

75
per cent
dels afectats per la crisi dels controladors a l'aeroport de Girona van exigir el reemborsament del bitllet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens