Societat

Zapatero no descarta prorrogar l'estat d'alarma

El president espanyol defensa la gestió de la crisi provocada per la vaga de controladors perquè ha restituït la normalitat en 24 hores

Rajoy reclamarà explicacions però reitera el seu suport a l'executiu espanyol

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha parlat per primer cop sobre el caos provocat per la vaga sorpresa dels controladors aeris de divendres passat. Zapatero ha defensat la gestió de crisi del seu executiu perquè ha restituït la normalitat en 24 hores i no ha descartat demanar una pròrroga de l'estat d'alarma decretat dissabte “en funció de com evolucionin les circumstàncies”.

En declaracions als periodistes abans d'assistir al Congrés als actes commemoratius del dia de la Constitució, Zapatero ha considerat que aconseguir “restituir la normalitat en una greu crisi del sistema aeroportuari en menys de 24 hores” demostra que “el procés de presa de decisions, com, quan i qui havia d'informar, ha estat encertada”.

Segons ha apuntat, depenent de com evolucioni la situació, el seu govern decidirà o no prorrogar l'estat d'alarma decretat en principi per quinze dies i ho farà “tenint en compte les opinions del conjunt dels grups” parlamentaris. De fet, una eventual pròrroga haurà de ser sotmesa a votació en el Congrés.

Per la seva banda, el president del PP, Mariano Rajoy, ha insistit aquest dilluns que demanarà al govern de Zapatero explicacions sobre el caos aeri perquè ha estat “una situació lamentable”. També ha reiterat que el seu partit donarà suport dijous que ve als decrets que el govern ha aprovat per establir l'estat d'alarma i contrarestar els efectes de la vaga de controladors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.