Societat

Blanco assenyala la “cúpula” dels controladors com a responsable de la vaga

El ministre de Foment recorda que la vaga encoberta la van seguir 500 dels 1.400 professionals que hi ha a l'Estat

Reitera que hi haurà sancions i que “alguns” dels responsables “aniran al carrer”

El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat aquest dilluns que “la immensa majoria” dels controladors que van generar el caos en els aeroports estatals “obeïen indicacions” d'una “cúpula del col·lectiu”, a qui cal identificar tot i que ha assenyalat el sindicat, perquè són els responsables de la situació.

En una entrevista a Onda Cero, Blanco s'ha compromès a depurar responsabilitats en l'episodi del caos aeri, després que Aena i la fiscalia hagin obert una investigació.

Amb tot, ha advertit que “no es poden prendre decisions generalitzades” sobre les responsabilitats dels controladors, ja que “la mesura salvatge” de paralitzar l'espai aeri “va ser presa per 500 dels 1.400 controladors” que hi ha a l'Estat.

A més, segons ha opinat, la “immensa majoria va obeir indicacions”. “Cal saber qui ha donat les indicacions i, per descomptat, qui es va absentar del seu lloc de treball té més responsabilitat que aquells no van treballar però no van deixar el seu lloc de treball”, ha puntualitzat.

També ha assegurat que hi haurà sancions de treball i sou. “No tingui cap dubte que alguns aniran al carrer”, ha dit.

Sobre la possibilitat de que es pugui repetir la situació, per exemple per Nadal, Blanco ha dit que espera “que la cordura s'imposi” perquè en el col·lectiu de controladors hi ha “professionals excel·lents que volen complir amb el seu treball” i que molts cops se senten pressionats per fer seguidisme d'una cúpula dirigent”.

“Estic convençut de que aquesta situació s'anirà normalitzant i seran cada cop més els qui vulguin treballar d'acord amb la llei”, ha assegurat Blanco, que ha anunciat que José Luis Rodríguez Zapatero compareixerà dijous que ve al Congrés per donar explicacions sobre aquesta qüestió. El ministre també ha dit que demanarà la seva compareixença al Congrés per explicar les mesures que ha pres aquest any per “desmuntar l'edifici de privilegis” d'aquest col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.