Política

El sector turístic perd 500 milions per la vaga de controladors

Les primeres estimacions de pèrdues podrien quedar curtes quan es computi els turistes i companyies afectats de fora de l'Estat

La xifra final podria superar els 1000 milions d'euros

El sector turístic espanyol podria registrar pèrdues d'entre 250 i 500 milions d'euros després del tancament de l'espai aeri aquest cap de setmana, segons les primeres estimacions del sector, tot i que podrien arribar a uns 1.000 milions d'euros si s'inclouen els turistes i companyies afectades fora d'Espanya.

Fonts del sector turístic han explicat que encara és d'hora per donar una xifra real de les pèrdues –que afectarien els usuaris, hotels, agències de viatges i companyies aèries i de transports–, però que si és tenen en compte les xifres d'afectats, uns 650.000, les pèrdues podrien situar-se entorn els 500 milions.

Tot i això, el president de l'associació d'agències de viatges (Aedave), José Manuel Maciñeiras, assegura que les xifres reals amb que compta el sector són d'uns 250 milions d'euros de pèrdues, mentre que la resta són només estimacions.

En aquest sentit, el sector considera que aquestes pèrdues només fan referència als afectats a l'Estat i que, si s'inclouen els usuaris que no han pogut entrar a Espanya i que s'han vist obligats a romandre a països veïns –com Portugal i França–, les xifres podrien disparar-se fins a gairebé els 1.000 milions d'euros.

Torna la normalitat

El sector turístic va recuperant la normalitat després del caos viscut durant el cap de setmana i els aeroports de la xarxa d'Aena (Aeroports Espanyols i Navegació Aèria) han operat fins als 12.00 hores 995 vols, tot i que se n'han cancel·lat 34.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Atac mortal rus contra un supermercat a Khàrkiv

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA
regne Unit

Corbyn es presentarà com a independent en els comicis britànics de juliol

barcelona