Societat

Normalitat als aeroports

Els avions s'enlairen i aterren al Prat sense incidències i amb puntualitat

El ministre de Treball espanyol assegura que es depuraran responsabilitats per les gran pèrdues econòmiques i els perjudicis causats als ciutadans

La situació a l'Aeroport de Barcelona i a la resta d'aeròdroms catalans està normalitzada aquest dilluns, segons informa Aena, mentre que a tot l'Estat espanyol la vaga encoberta encara cueja amb la cancel·lació de 21 operacions. Al Prat hi ha 711 vols programats per avui, dels quals 18 s'han enlairat abans de les vuit del matí, i amb puntualitat.

Pel que fa a tot l'espai aeri estatal, hi ha 4.053 operacions programades al llarg del dia, dels quals 113 ja s'han operat amb normalitat i 21 s'han cancel·lat. A més, segons Aena, un total de 280 controladors s'han incorporat al torn del matí dels 291 previstos, cosa que representa una taxa de cobertura del 96%, dins de la “normalitat”.

El ministre de Treball espanyol, Valeriano Gómez, ha dit aquest dilluns des de Brussel·les que “hi ha d'haver responsabilitats” entre els controladors aeris per la vaga salvatge d'aquest cap de setmana perquè ha provocat “pèrdues molt importants” en l'economia i ha causat “grans perjudicis” als ciutadans que volien viatjar durant el pont de la Puríssima.

Gómez, que ha evitat parlar de si hi haurà acomiadaments, ha assegurat que el govern ha iniciat ja un expedient disciplinari i que “hi haurà notícies” en els pròxims dies.

Gómez, que ha parlat abans d'entrar a la cimera de ministres de Treball de la UE, ha assegurat que encara no hi ha una estimació oficial de les pèrdues provocades per la vaga, tot i que ha afirmat que “han estat sense cap dubte molt importants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR