L'IES Joaquim Bau i l'IES de l'Ebre confien que el conflicte per la nova línia es resolgui en una setmana

Els dos centres tenen excés de matrícula i Educació podria crear dues línies

«La polèmica no hauria de durar gaires dies més, ja que el 25 de maig s'han de publicar les llistes d'admesos», va assenyalar ahir el director de l'IES de l'Ebre, Àngel Aznar. Així, va afegir-hi que estan preparant una carta oberta als ciutadans de Tortosa, després de la reunió del claustre de dimecres, per explicar els motius pels quals defensen que la nova línia de primer d'ESO s'obri al seu centre. Per la seua banda, el director de l'IES Joaquim Bau, Joan Serra, també va dir ahir que esperen que el problema es puga resoldre abans del 25 de maig, tot i que va advertir que legalment és possible que hi haja alumnes en llista d'espera fins al 3 de setembre. «Però no hauríem d'arribar fins aquest extrem, ja que caldria evitar l'angoixa de les famílies i la guerra entre els dos centres», va valorar Serra. Finalment, Serra va comentar que la possible creació de dues línies, una per a cada IES, seria una solució «factible», ja que l'IES de l'Ebre també té un excedent de vuit alumnes. «Es respectarien els drets dels alumnes i no seria cap malbaratament de recursos, ja que les dues línies s'acabarien omplint; però aquesta és una decisió que correspon a Educació», va concloure Serra.

Arrenca l'Ebre Sud LAN Party

GUSTAU MORENO

L'IES de l'Ebre és des d'ahir l'escenari de l'Ebre Sud LAN Party, la primera trobada d'internautes en xarxa que s'organitza a Tortosa. L'activitat va començar a les deu del matí i va allargar-se fins a dos quarts d'onze de la nit, i continuarà avui pràcticament amb el mateix horari. Durant la inauguració, el director de l'IES de l'Ebre, Àngel Aznar, va destacar la feina del departament d'informàtica i va assenyalar que l'objectiu és que l'Ebre Sud LAN Party siga un referent al territori. A més, va deixar la porta oberta perquè les properes edicions puguen celebrar-se fora de l'IES. «No és exclusivitat del centre, i l'any que ve podria fer-se tant a l'IES de l'Ebre com en un altre lloc», va afegir-hi. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va remarcar que l'objectiu de l'Ajuntament i de la Generalitat és implantar la fibra òptica al municipi durant el 2010, i que l'IES de l'Ebre serà un dels 40 edificis públics que quedaran connectats a la nova xarxa. El cap del departament d'informàtica, Santi Sabaté, va explicar que enguany han hagut de contractar cinc línies d'ADSL de 20 MB, i que s'havien preinscrit un total de 89 internautes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat