Societat

L'IES Joaquim Bau rep el suport de la comissió d'escolarització de Tortosa

Les famílies afectades recullen signatures per reclamar a Educació l'obertura d'una línia al centre

La comissió d'escolarització de Tortosa, que havia estat convocada per la directora territorial d'Educació, va votar dimarts en contra de la proposta d'habilitar la nova línia d'ESO a l'IES de l'Ebre, una mesura necessària per rebre l'excedent de prematrícula de l'IES Joaquim Bau. En concret, la mesura va ser rebutjada per cinc vots a quatre, i només va produir-se una abstenció. La comissió d'escolarització és un òrgan consultiu format per representants d'Educació, de l'Ajuntament, dels centres públics i concertats, i de les associacions de mares i pares d'alumnes, però les seues decisions no són vinculants. Tot i així, el director dimissionari de l'IES Joaquim Bau, Joan Serra, va fer una valoració molt positiva del resultat, ja que representa un «suport moral molt important», en la lluita de la comunitat educativa del centre per tenir una nova línia d'ESO.

«Ens trobem davant d'un procés llarg i la votació de la comissió és un suport moral important, tot i que la decisió final serà de la directora d'Educació», va insistir Serra. Així, el director de l'IES Joaquim Bau va afegir-hi que han demanat oficialment una reunió amb el conseller Ernest Maragall, i va aclarir que la relació amb Marian Rojas és «correcta». «La directora dels serveis territorials entén els nostres arguments, ja que defensem el dret d'elecció d'aquestes 26 famílies que han quedat fora en la preinscripció», va remarcar. Serra també va aclarir que l'obertura d'una sisena línia de primer d'ESO a l'IES Joaquim Bau seria una mesura «puntual» per l'excedent que s'ha produït enguany, i que l'any que ve els dos centres públics de Tortosa tornarien a la situació actual, amb cinc línies de primer d'ESO al Joaquim Bau i tres més a l'IES de l'Ebre. En aquest sentit, Serra va explicar que havia parlat amb el director de l'IES de l'Ebre, Àngel Aznar. «Cap dels dos volem entrar en una guerra absurda, ja que els dos estem a favor de l'escola pública», va afirmar.

Una solució «salomònica» i satisfactòria

GUSTAU MORENO

Els dos instituts públics de Tortosa tenien previst reunir-se ahir els seus claustres, amb l'objectiu d'analitzar la situació, després que Educació decidís obrir la nova línia d'ESO a l'IES de l'Ebre. Dilluns, el seu director, Àngel Aznar, afirmava que «el més just» seria que aquesta nova línia s'obrís al seu centre, pels acords que els dos IES van assolir amb Educació al desembre del 2006. Per la seua banda, Joan Serra va valorar que a l'IES Joaquim Bau entenen perfectament els arguments de l'IES de l'Ebre, i que confien que puga arribar-se a una solució «satisfactòria» per a totes les parts. «Som optimistes, i pensem que potser s'arribarà a una solució salomònica, perquè no seria bo que hi haguessen guanyadors i perdedors», va dir Serra: «Els dos IES estem a favor de l'equitat i d'una bona distribució dels alumnes».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona