Societat

L'IES de l'Ebre diu que el més just és que la nova línia s'obri al seu centre

El director defensa Educació per la decisió de traspassar-los 26 alumnes preinscrits a l'IES Joaquim Bau

Àngel Aznar va explicar que la direcció de l'IES de l'Ebre s'havia reunit ahir al matí per analitzar la situació «amb calma», ja que el conflicte entre Educació i l'IES Joaquim Bau «s'està enverinant» amb el pas dels dies. Així, el director de l'IES de l'Ebre va dir que ha convocat una reunió del claustre per dimecres, ja que volen deixar clara la posició oficial del centre, que de retruc ha resultat afectat. «Sempre hem defensat l'ensenyament públic i volem evitar els enfrontaments amb l'altre centre de Tortosa, però ens ha sorprès molt la dimissió en bloc de la direcció de l'IES Joaquim Bau», va afegir-hi Aznar.

El director va recordar que la llibertat d'elecció de centre té uns límits, que posa Educació en el repartiment de les línies als centres públics i concertats, i que per això els alumnes han de triar una primera i una segona opcions. A més, va dir que altres vegades l'IES Joaquim Bau i l'IES de l'Ebre s'han intercanviat els excedents de matrícula «sense que la mesura fos tan traumàtica». De fet, Aznar va revelar l'existència d'un acord del desembre del 2006, entre Educació i els dos instituts, en què van acceptar que l'IES Joaquim Bau no podia tenir més de dues línies que l'IES de l'Ebre. Fins ara, l'IES Joaquim Bau té cinc línies, i l'IES de l'Ebre en té tres. Amb una sisena línia per absorbir l'excedent de 26 alumnes a la preinscripció, la diferència entre els dos instituts públics de Tortosa passaria a ser de tres línies. «El més just és que la nova línia s'obri a l'IES de l'Ebre», va valorar el director. A més, va recordar que l'IES de l'Ebre rep gran part dels alumnes nouvinguts i dels que tenen necessitats educatives especials, i va dir que els ha «indignat» conèixer les estadístiques que ha utilitzat l'IES Joaquim Bau en la preinscripció. «No podem acceptar que, mentre es diu que a Tortosa ningú és racista, algú vulga fer de l'IES de l'Ebre un centre marginal, amb els alumnes amb menys recursos econòmics i amb més dificultats», va advertir Aznar.

Reunió de l'alcalde amb Rojas

GUSTAU MORENO

La directora dels serveis territorials d'Educació, Marian Rojas, va prendre la decisió de crear la línia nova a l'IES de l'Ebre, en detriment de l'IES Joaquim Bau, per garantir «l'equilibri i la cohesió» de l'oferta educativa a la ciutat. També per evitar que alguns professors puguen perdre la plaça a Tortosa, si en el futur es perden línies. Però la reacció de l'equip directiu i del consell escolar de l'IES Joaquim Bau va ser dimitir en bloc, pel compromís adquirit amb els 26 alumnes que s'havien preinscrit al centre. Rojas va rebutjar la dimissió de l'equip de Joan Serra, i va anunciar que convocaria la comissió d'escolarització. Ahir, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, també va reunir-se amb Rojas. «Només li he suggerit que la situació s'ha de resoldre al més aviat possible i tenint en compte què és el millor per a totes les parts, perquè no és gens positiu tenir un centre en una situació de conflictivitat», va explicar Bel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat