Societat

Educació confirma que la línia d'ESO s'obrirà a l'IES de l'Ebre

La comissió d'escolarització de Tortosa va confirmar ahir a la tarda que finalment la nova línia de primer d'ESO es crearà a l'IES de l'Ebre, una decisió «en ferm» que dóna suport a la previsió dels serveis territorials d'Educació. En aquest sentit, els 26 alumnes sobrants que tenia l'IES Joaquim Bau un cop acabat el període de preinscripció tindran una plaça assegurada a l'IES de l'Ebre, si bé una desena podran optar per continuar els seus estudis en algun centre concertat. La resolució de la comissió es produïa una setmana després de la votació en què el mateix òrgan havia donat la raó a l'IES Joaquim Bau. La comissió d'escolarització és un òrgan consultiu format per representants del Departament d'Educació, de l'Ajuntament de Tortosa, dels centres públics i concertats, i de les associacions de mares i pares d'alumnes, però les seues decisions no són vinculants. Durant la reunió d'ahir, l'inspector en cap, Valero Camps, va remarcar que no només s'estava decidint el futur d'una línia d'ESO, sinó el fet de tenir un projecte educatiu equilibrat per al municipi.

La comissió va tenir lloc dues hores després de la reunió del consell escolar de l'IES de l'Ebre, que va donar suport unànime a la decisió de la directora territorial d'Educació, Marian Rojas. També per unanimitat, va demanar ser «l'embrió» del tercer institut de Tortosa, i va reprovar l'actitud de la regidora d'Ensenyament, Rosa Cid, que a la comissió d'escolarització de la setmana passada va donar suport a l'IES Joaquim Bau. En aquest sentit, Cid no va assistir al consell escolar del migdia, però sí a la comissió d'escolarització de la tarda. A més, el consell escolar de l'IES de l'Ebre va reprovar l'exregidor Sisco Lahosa, també professor a l'IES Joaquim Bau, per un article publicat a la premsa. A banda, l'AMPA de l'IES Joaquim Bau va emetre dimecres al vespre un comunicat, en què encara confiava en una rectificació per part d'Educació, amb l'obertura de la línia al seu centre. En aquest sentit, també el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Ricard Forés, havia instat ahir Educació a trobar una solució «satisfactòria per a totes les parts implicades en el conflicte». Forés, soci al govern de Ferran Bel (CiU), va fer una lectura «molt crítica» sobre la gestió del conflicte per part d'Educació, «per la mala planificació feta pel departament en la disposició de les línies d'ESO com a origen del conflicte, per la creació de malestar social entre les dues comunitats educatives i per haver traslladat el conflicte als pares».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona