Educació

Educació crea l'embrió del tercer institut de Tortosa a l'IES de l'Ebre

El centres seran autònoms però compartiran espais a Ferreries fins que es facen les obres al Temple

Maragall va anunciar la creació de l'embrió del tercer institut de Tortosa durant la seua visita a les obres d'ampliació de l'IES Joaquim Bau, el centre que a finals del curs passat va protagonitzar una polèmica per l'adjudicació d'una nova línia de primer d'ESO a l'IES de l'Ebre, l'altre institut públic del municipi. De fet, Maragall va ser rebut per l'alcalde tortosí i també per la nova directora del centre, Maria José de Cid, que en acabar el curs va substituir el dimissionari Joan Serra.

En aquest sentit, una de les solucions que es va proposar durant aquelles setmanes de conflicte va ser la creació de l'embrió del tercer institut de Tortosa a l'IES de l'Ebre, perquè ja s'hi puguen matricular els alumnes de la banda esquerra del riu que, quan l'edifici nou estiga construït, vulguen tenir una plaça al futur IES del Temple. La proposta, que va sorgir des de l'IES de l'Ebre, també pretenia frenar la tendència de concentrar la majoria d'alumnes nouvinguts i amb necessitats educatives especials en aquest centre per «fomentar la cohesió social i equilibrar l'oferta educativa de Tortosa». Fa quinze dies, professors i alumnes de l'IES de l'Ebre van manifestar-se davant la delegació d'Educació per reclamar aules prefabricades amb vista a avançar la posada en funcionament del tercer institut.

Segons va remarcar ahir Maragall, mentre es fan les obres al Temple –l'Ajuntament ja ha cedit els terrenys i Educació calcula que podrà fer les obres en «dos o tres anys»–, l'IES de l'Ebre haurà de compartir aules i espais amb el tercer institut. El procés permetrà que l'IES de l'Ebre siga un centre integral de formació professional. Tant Maragall com l'alcalde, Ferran Bel, van voler destacar la qualitat de l'ensenyament que imparteixen l'IES de l'Ebre i el Joaquim Bau, «dos centres de referència al país».

Ampliació de l'IES Joaquim Bau
Maragall va visitar el nou edifici de l'IES Joaquim Bau, un espai independent dins de les instal·lacions del centre, que permetrà traslladar-hi la biblioteca i les aules del cicle formatiu de grau mitjà de cuina i gastronomia. Les obres han tingut un pressupost de més de 953.00 euros, i s'han fet en quatre mesos gràcies a un nou model de construcció amb materials prefabricats. Actualment, el centre té un total de 927 alumnes, i un equip docent amb 94 professors. A banda, Maragall també va visitar ahir l'escola d'art Esardi d'Amposta, que té 98 alumnes matriculats i una plantilla d'onze professors. El conseller va signar un protocol d'intencions amb la Fundació Privada de l'Escola de Música de la Lira Ampostina i amb la Unió Filharmònica, per afavorir l'accés dels xiquets i dels joves a la formació artística. Finalment, Maragall va inaugurar l'ampliació de la llar d'infants de la Sénia, que ha passat de tenir 61 places a oferir un total de 131 places per a aquest curs. L'ampliació de l'edifici municipal, construït l'any 2003, ha tingut un pressupost de 833.000 euros.

Sant Llàtzer, pendent de 9 milions

gustau moreno

Tot i que a l'abril el conseller s'havia compromès a iniciar enguany les obres del CEIP Sant Llàtzer, ara només falta un acord de govern perquè el Departament d'Educació puga tirar-lo endavant. De fet, la Generalitat tenia previst donar llum verd al projecte aquest setembre, però l'aprovació s'ha ajornat i ahir el conseller Ernest Maragall va preferir no donar una data, ja que va admetre que desconeixia quan el consell de govern podrà aprovar un altre paquet d'inversions en Educació. Maragall va dir, però, que serà «ben aviat», un cop garantits el 9 milions que costarà construir el CEIP, ja que ha calgut adaptar el projecte per fer-lo compatible amb la inundabilitat dels terrenys. Segons va assenyalar la regidora dels serveis territorials d'Educació, Marian Rojas, en el mateix paquet d'inversions en què s'inclourà el CEIP Sant Llàtzer, Educació també espera tenir llum verd per tirar endavant la substitució de l'escola d'Alfara de Carles i el centre de tecnificació d'Amposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

Detecten un centenar de càncers de còlon i recte en deu anys

palamós

Reobren parcialment les dutxes dels equipaments esportius municipals

Gavà
educació

Denuncien més agressions verbals i físiques a docents als centres de Sant Adrià de Besòs

SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 50 litres de pluja

girona
judicial

Condemnats quatre mossos per detenir il·legalment, vexar i agredir un jove pel toc de queda

BARCELONA

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES