Educació

Els professors del Bau proposen fer hores extres sense cobrar per assumir els alumnes sense plaça

Educació reitera que és un tema tancat i no entén la insistència del centre

El claustre de professors de l'IES Joaquim Bau de Tortosa va fer arribar ahir als serveis territorials d'Educació a l'Ebre una proposta per reconduir la situació i assumir «amb cost zero» per a l'administració els 27 alumnes que s'han quedat sense plaça al Joaquim Bau perquè Educació ha decidit obrir una nova línia de secundària a l'IES de l'Ebre en lloc de fer-ho al seu centre. Amb la voluntat d'«atendre la decisió de les famílies» d'escolaritzar els seus fills al Joaquim Bau i davant la decisió de la directora dels serveis territorials d'Educació, Marian Rojas, d'atorgar la nova línia de secundària a l'IES de l'Ebre, els professors proposen admetre igualment els 27 alumnes i es mostren disposats a fer hores extres sense cobrar-les per compensar l'increment d'alumnes. «D'aquesta manera, l'altre centre continuaria mantenint la línia concedida i es respectaria la decisió de les famílies sense repercussió econòmica per al Departament d'Educació», diu textualment la proposta que van fer arribar a Educació.

Fonts del centre van assegurar ahir que ja hi ha una borsa de professors voluntaris i van assenyalar que mentre els pares continuen lluitant per escolaritzar els seus fills al Joaquim Bau, el centre els continuarà donant suport.

Tema tancat

Per la seua banda, la directora dels serveis territorials d'Educació a l'Ebre, Marian Rojas, va reiterar ahir que el tema està tancat i es va mostrar sorpresa per la proposta del claustre del Bau. «És un tema regulat per decret i ara és la comissió d'escolarització la que ha de resoldre les al·legacions dels pares que s'han quedat sense poder escolaritzar els seus fills al centre que van posar com a primera opció», va afirmar Rojas, que va insistir que s'ha optat per concedir la línia de secundària a l'IES de l'Ebre per criteris totalment objectius: d'equitat i cohesió social. En aquest sentit, la responsable territorial d'Educació va recordar que el Joaquim Bau té actualment cinc línies de secundària mentre que l'IES de l'Ebre només en té tres. A més, Rojas va assenyalar que el percentatge d'alumnes nouvinguts és molt més elevat a l'IES de l'Ebre que al Joaquim Bau.

El període de matriculació comença la setmana que ve, i dels 27 alumnes que s'han quedat sense plaça uns vuit provenen de centres concertats que van posar el Bau com a única opció però que poden optar per quedar-se al centre concertat d'on provenen. També n'hi ha tres que són de fora de Tortosa i que tenen assignat institut fora de la capital del Baix Ebre. A més, n'hi ha uns deu que també van posar com a segona opció l'IES de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

Detecten un centenar de càncers de còlon i recte en deu anys

palamós

Reobren parcialment les dutxes dels equipaments esportius municipals

Gavà
educació

Denuncien més agressions verbals i físiques a docents als centres de Sant Adrià de Besòs

SANT ADRIÀ DEL BESÒS