Educació

Els professors del Bau reclamen la continuïtat de l'equip directiu

Acusen Educació de mantenir una actitud «poc dialogant» i «antidemocràtica»

Conscients que l'ambient a Tortosa està molt «enverinat» per la polèmica suscitada per la nova línia d'ESO que Educació ha atorgat a l'IES de l'Ebre, ahir el claustre de professors del Joaquim Bau va sortir en defensa del seu equip directiu, que fa unes setmanes va presentar la dimissió en bloc per forçar Educació a atorgar la línia al Bau, on 27 alumnes preinscrits s'han quedat sense plaça. «És el millor equip directiu i volem que continue», van manifestar Lluís Margarit i Manel Arriola, membres del claustre del Bau, després que Educació ja haja enviat un inspector per sondejar si hi ha algun professor que vulga substituir l'actual director, Joan Serra. El claustre demana que s'òbriga una nova via de diàleg i va titllar de «poc dialogant» i «antidemocràtica» la responsable territorial d'Educació, que només s'ha reunit una vegada amb el director del centre. Esperançats, encara, de reconduir el tema, els professors van explicar que l'institut mantindrà la llista d'espera als 26 alumnes –un ja s'ha matriculat a l'IES de l'Ebre– fins al 3 de setembre per matricular-los al Bau, i van reiterar que estan disposats a fer hores extres sense cobrar.

«Pel dret a escollir centre»

Els pares dels ara 26 alumnes que s'han quedat sense plaça al Joaquim Bau, van també moure fitxa ahir i van anunciar que dilluns faran una manifestació a Tortosa pel dret a poder escollir el centre on han d'escolaritzar els seus fills. La marxa sortirà a les 7 de la tarda des del propi centre. «No entenem tot això que ha passat», va manifestar Xavi Montfort, un dels pares afectats, tot assenyalant que és molt greu que el mateix Departament d'Educació impulse els pares que vénen de la concertada i que van triar el Bau a matricular els seus fills una altra vegada a la privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona