Educació

Els alumnes de l'IES de l'Ebre volen respecte per al seu centre

La polèmica oberta amb l'IES Joaquim Bau per la nova línia d'ESO que Educació ha atorgat a l'IES de l'Ebre de Tortosa ha perjudicat la imatge d'aquest centre. Així ho creuen almenys els alumnes que ahir van protagonitzar una marxa reivindicativa des del seu institut fins als serveis territorials d'Educació a Tortosa, on van lliurar una carta en què expressen el seu malestar per aquest tema i demanen que es respecte el seu institut. «L'IES de l'Ebre ha estat criticat i menyspreat amb un sol objectiu: que l'excedent d'alumnat de l'IES Joaquín Bau no fes la matrícula al nostre centre», diu textualment el document. «Els alumnes i les alumnes de l'IES de l'Ebre volem que es faci una reflexió profunda de tot el que s'està fent i del mal que això pot ocasionar a la reputació del nostre institut i del seu alumnat», s'afegix la carta, en la qual els alumnes també professen el seu acord amb la decisió de la directora dels serveis territorials d'Educació a l'Ebre, Marian Rojas, d'haver adjudicat a l'IES de l'Ebre la nova línia d'ESO. «Ho ha fet amb coherència perquè puga haver-hi igualtat entre els centres», clou.

Els alumnes també denuncien que, arran de tota aquesta polèmica, se'ls ha insultat amb «adjectius menyspreadors». «En blocs d'internet se'ns ha titllat de xusma i fins i tot s'ha dit que els nostres professors no tenen prou titulació», va assenyalar Àngela Arasa, membre de la comissió d'estudiants i l'encarregada ahir de llegir a la porta d'Educació la carta. «Si el teu institut té mala reputació això pot condicionar el teu futur, per això no podem tolerar aquest tipus de comentaris ni que se'ns compare rebaixant el nostre nivell amb un altre institut», va afegir-hi, per la seua banda, Dani Garcia, també membre d'aquesta mateixa comissió. Així, els alumnes van destacar el bon nivell educatiu del seu centre, en què el 100% dels alumnes van aprovar les proves de selectivitat el curs passat.

Només una cinquantena d'estudiants van participar en la marxa fins a Educació, perquè no se'ls va permetre manifestar-se, ja que no ho van sol·licitar amb prou temps. Van anar per la vorera i en silenci. Això sí, davant dels serveis territorials van desplegar una pancarta en què es podia llegir: «Prou discriminació. A l'IES de l'Ebre tots som iguals», i van acabar fent proclames a favor del seu institut.

Educació no respon

D'altra banda, Educació no ha donat cap resposta oficial encara al claustre de professors de l'IES Joaquim Bau, que la setmana passada van proposar fer hores extra sense cobrar per donar resposta als 27 pares que van preinscriure els seus fills al centre i que s'han quedat sense plaça. «Això no és un enfrontament entre instituts sinó amb la directora territorial d'Educació», va precisar el director del Bau, Joan Serra, assenyalant que, mentre els pares no donin el tema per tancat, el seu institut continuarà donant-los suport,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

Detecten un centenar de càncers de còlon i recte en deu anys

palamós

Reobren parcialment les dutxes dels equipaments esportius municipals

Gavà
educació

Denuncien més agressions verbals i físiques a docents als centres de Sant Adrià de Besòs

SANT ADRIÀ DEL BESÒS