Societat

tribunals

Ajornat el retorn amb la mare de les nenes que canvien de tutor

El pare de les dues menors de Tarragona ha perdut la custòdia en favor de l'exdona, que se les va endur el 2010 als EUA sense permís

La tensió viscuda ahir als jutjats va provocar l'endarreriment

Les filles de Quico Iborra, el tarragoní que va denunciar el 2010 la seva exdona per endur-se les menors de manera il·legal als Estats Units, continuaran de moment vivint a la casa paterna. La titular del jutjat d'instrucció número 1 de Valls va decidir ajornar el retorn fixat per ahir de les dues nenes amb la mare als Estats Units, després que es visquessin moments de molta tensió als tribunals i es considerés que les menors no es trobaven en la situació emocional adequada.

La custòdia de les dues nenes es trobava en mans d'Iborra des del 2010, però, tal com va publicar aquest diari, l'Audiència de Tarragona va decidir el mes de novembre passat tornar la responsabilitat a la mare. La dona, al seu torn, havia estat obligada l'estiu passat per un tribunal de l'estat nord-americà de Texas a retornar les filles amb el seu pare, després que el tribunal reconegués que les havia tret del país il·legalment, sense el permís patern.

La forta tensió que es va viure ahir als jutjats de Valls, on estaven citades les dues parts, va obligar a tancar temporalment les dependències i a desplaçar-hi efectius policials i una ambulància, després que Iborra colpegés portes i proferís diversos insults. “Les nenes s'han negat rotundament davant del jutge a tornar amb la seva mare”, va explicar posteriorment. La jutge haurà de tornar a citar ara les parts per tal d'executar el canvi de custòdia de les menors. La nova data, però, no s'ha concretat.

Segons Iborra, la mare va ser detinguda dilluns a l'aeroport del Prat ja que té causes pendents per presumpta sostracció de menors i desobediència greu a l'autoritat, però finalment va ser posada en llibertat.

LA DATA

25.11.2011
És el dia
que l'Audiència va sentenciar que la custòdia tornava a ser de la seva mare, que viu als Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.