Infraestructures

El rector de la URV i l'alcalde reclamen el tercer pont de Tortosa per millorar l'accés al nou campus

Tindrà un miler d'alumnes, i el pavelló firal ja té 5.000 usuaris a la setmana

El nou campus de la URV a les Terres de l'Ebre ja és més que la maqueta d'un edifici. Les obres ja fa dies que estan en marxa, i ahir al matí el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va presidir la posada de la primera pedra del campus al parc de Remolins, en una jornada «històrica i memorable» per a Tortosa i el conjunt del territori. Així ho va dir el director del campus, Azael Fabregat, que també va remarcar que el nou edifici estarà «ben guardat» amb el castell de la Suda i el fortí de Tenasses, i acompanyat per la catedral, l'antic escorxador i el pavelló firal. «Serà un edifici arrelat a l'Ebre, situat a la vora del riu i al costat de la platja de la Xiquina», va concloure.

En aquesta mateixa línia, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, va aprofitar el seu discurs per assenyalar que el riu que dóna nom al campus «no hauria de ser una barrera» perquè la gent de les Terres de l'Ebre puga arribar a la universitat. Així, Grau va fer una crida a unir esforços «per fer possible un altre pont» entre Ferreries i Remolins. «Tots hem vist avui que, si aquí han d'arribar cada dia més de mil persones, necessitarem el pont», va precisar. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa va deixar clar que el pont no estarà construït quan estiguen acabades les obres del campus, d'aquí a 16 mesos. Segons Ferran Bel, el pont «és molt necessari» per a la universitat, però també «per donar sortida a pobles com Bítem i Tivenys, perquè Tortosa puga créixer, i per facilitar l'accés als usuaris del pavelló firal, que actualment són més de 5.000 persones a la setmana».

Qui paga el tercer pont?

GUSTAU MORENO

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va advertir que el tercer pont viari sobre l'Ebre és una infraestructura que necessita un volum d'inversió que no podria assumir una única administració, ni l'Ajuntament ni exclusivament la Generalitat. «Cal la complicitat de l'Estat espanyol, ja que, si no hi posa una part molt important de la inversió, difícilment tirarà endavant», va afegir-hi. De fet, Bel va recordar que actualment ni tan sols hi ha cap projecte del pont. En aquesta línia, el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó, va explicar a El Punt que les negociacions estan obertes, però que hi ha «una certa dificultat per saber qui assumeix les obres», ja que el pont uniria carreteres de diferents administracions. «És un pont prioritari i transcendental per a Tortosa i el conjunt de les Terres de l'Ebre», va sentenciar Salvadó, que es va declarar «optimista» sobre el tema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.