Política

ICV convocarà les entitats de veïns una per una per denunciar la «privatització» d'Aigües de Tortosa

El portaveu del grup d'ICV a l'Ajuntament de Tortosa, Jaume Forcadell, ha anunciat que convocarà totes les associacions de veïns del municipi, «una per una», per informar-les al detall de l'externalització del 49% de les accions l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). Una operació que, segons ICV, implica la «privatització» de la gestió d'Aigües de Tortosa, i amb què el govern de Ferran Bel (CiU i ERC) pretén aconseguir «diner fàcil» per «tapar forats» i poder tirar endavant algunes obres. Segons Forcadell, trucar a la porta de les entitats veïnals serà la nova estratègia d'ICV, després que dijous al vespre va haver de suspendre per falta de quòrum la reunió informativa que havia convocat amb les associacions. En aquest sentit, Forcadell va ser especialment crític amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, entitat que encara no ha manifestat públicament què opina de l'externalització de part de l'EMSP.

Forcadell va posar en dubte que per l'operació no s'acabe penalitzant els veïns amb una forta pujada de les tarifes, com sosté el govern municipal. «Tot es fonamenta en un increment dels ingressos i dels beneficis de l'EMSP, però la realitat és que el 2009 el consum va baixar i es van facturar 111.259 euros menys», va dir. «Així, si falla algun paràmetre, hi haurà un desequilibri econòmic i caldrà aplicar recàrregues extraordinàries a la tarifa, per més blindades que estiguen», va assenyalar. El portaveu d'ICV va recordar que la nova empresa mixta «només» preveu una inversió anual de 400.000 euros durant 25 anys, una quantitat molt inferior als 590.000 que Aigües de Tortosa va invertir durant el 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA