Administracions

El soci privat d'Aigües de Tortosa es podrà revendre el seu 49%

Primeres vies d'aigua en l'operació per externalitzar durant 25 anys el 48,93% de les participacions de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). El nou soci privat d'Aigües de Tortosa podrà revendre en bloc la seua participació en la nova societat mixta. Així es desprèn de l'article 29 del plec de condicions que el ple municipal va aprovar amb els vots de l'equip de govern (CiU i ERC) i del regidor del PP. Per tant, el «soci tecnològic» de l'Ajuntament a l'EMSP podria no ser el mateix per sempre, tot i que les bases del concurs públic estableixen que l'adjudicatari de la concessió hauria de revendre la seua participació en un únic paquet. Així, l'Ajuntament es reserva el dret preferent a fer la primera oferta, tot i que el preu de la revenda quedaria determinat pel valor real que el 48,93% de les participacions tinguessen en el balanç de l'exercici anterior a la data de la hipotètica transmissió.

Aquest és un aspecte que ni CiU ni ERC van explicar a l'hora de justificar l'externalització de part important de l'EMSP, i que va passar inadvertit a l'oposició. Tot i això, si l'Ajuntament renunciés a la recompra, el soci privat podria acabar venent el seu 48,93% per un preu molt superior a 10,4 milions d'euros. Això implicaria un negoci rodó per al soci privat d'Aigües de Tortosa, ja que el concurs públic estableix un preu mínim de subhasta de 10,4 milions: 2,3 milions (no millorables) pel 48,93% de les accions; 6,5 milions (millorables) en concepte de cànon fix i 1,6 milions més pels ingressos no tarifaris. Aquests 10,4 milions són els que l'empresa ingressaria a la tresoreria de l'Ajuntament en el moment de formalitzar-se l'externalització, excepte els 1,6 dels ingressos no tarifaris, que s'ingressarien en 10 anualitats el 30 de juliol de cada any. Per poder aspirar al concurs, les empreses hauran d'ingressar una garantia provisional de 69.000 euros.

Criteris d'adjudicació

Un altre aspecte poc conegut de l'operació són els criteris d'adjudicació de la concessió. Així, per la millor proposta tècnica els aspirants rebran 20 punts; per la proposta de millores, 25 punts, i per la proposta econòmica, fins a 55 punts. Aquesta dada confirma que les urgències econòmiques de l'Ajuntament determinen, en bona mesura, la decisió del govern de Ferran Bel (CiU) sobre l'EMSP, com van indicar els dos regidors d'ERC per justificar el vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella