Urbanisme

Tortosa injecta diners de la privatització de l'EMSP en les obres del nucli antic

L'Ajuntament congela les tarifes de l'aigua i del clavegueram el mateix dia que transfereix 4,5 milions d'euros a projectes del Pincat i al viver d'empreses

Tortosa ha congelat les tarifes de l'aigua i del clavegueram durant l'exercici del 2011, com ja havia anunciat l'Ajuntament amb motiu de l'externalització temporal del 48,93% de les participacions de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). Però a més a més, amb els 11,3 milions d'euros que ja ha rebut a canvi de l'entrada d'un soci privat en l'accionariat d'Aigües de Tortosa, el consistori ha cancel·lat el préstec de 3,5 milions que el govern anterior havia contractat per poder finançar les obres del pavelló firal de Remolins. En el ple extraordinari d'ahir, el govern de CiU i ERC va acabar de concretar el destí dels diners de la “venda” parcial de l'EMSP: el nou viver d'empreses i alguns del projectes pendents del pla integral del nucli antic (Pincat), així com altres obres menors.

Per fer-ho, el ple va aprovar, per la via d'urgència i amb l'abstenció del PSC i ICV, una modificació del pressupost del 2010, de gairebé 4,5 milions. Les obres del Pincat necessitaven un suplement de crèdit de 3,8 milions; en part, a causa d'una modificació anterior per impulsar el viver d'empreses, i que havia obligat l'Ajuntament a traure uns 617.934 euros del fons reservats per als projectes de la llei de barris. A banda, hi ha partides menors per als terrenys de la deixalleria de Jesús, per a l'adequació de la Casa dels Gegants a la Llotja del parc, per a diverses pavimentacions i per als honoraris de la redacció de projectes. També hi ha els 70.000 euros per obrir el pas de vianants provisional als terrenys de Renfe, i 59.000 euros per a la renovació total de la instal·lació elèctrica de l'edifici de l'Ajuntament. “Però més del 50% de la venda de l'EMSP s'ha destinat a pagar el pavelló firal”, va insistir ahir Ferran Bel. De fet, va indicar que la resta dels diners són per pagar obres “importants”, com el viver d'empreses.

LA XIFRA

11,3
milions d'euros és la primera quantitat que ha ingressat l'Ajuntament per a l'externalització de l'EMSP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa
Societat

La multireincidència, en el punt de mira del pla de seguretat

Barcelona
societat

Els pescadors d’arrossegament divideixen la veda per deixar regenerar el peix

Cambrils
societat

Prop d’un milió d’euros per a 29 entitats socials de la demarcació

girona

La Fira de Sant Isidre augmenta l’espai gastronòmic

Viladecans

Girona celebra la Setmana de la Natura Urbana amb més de 90 activitats

GIRONA
societat

Reforça la policia local amb 23 agents per lluitar contra la sensació d’inseguretat

Manresa
PALAmÓS

Presenten la primera embarcació 100% elèctrica feta a Catalunya

PALAMÓS