Política

L'Ajuntament desestimarà totes les al·legacions i Aigües de Tortosa podrà ser una empresa mixta

El govern municipal de Tortosa (CiU i ERC) ha resolt desestimar totes les al·legacions que els grups del PSC i ICV van presentar al concurs per externalitzar el 48,93% de les participacions de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). En el ple ordinari de dilluns, l'Ajuntament donarà per tancat el procés d'al·legacions i podrà reactivar l'adjudicació del concurs públic, al qual s'han presentat dues empreses. Segons el govern de Ferran Bel, la incorporació de capital privat durant els propers 25 anys permetrà integrar «un soci tecnològic i financer» que farà possible millorar el servei i el subministrament d'Aigües de Tortosa a partir d'aquesta tardor.

«Si aquesta operació hagués estat tan favorable per a les empreses, com deia l'oposició, no s'hi hagessin presentat només dues, de les cinc o sis que ho haurien pogut fer», va remarcar ahir l'alcalde, que també va negar categòricament que s'haja infravalorat Aigües de Tortosa per afavorir el soci privat en l'externalització. De fet, el PSC i ICV havien acusat CiU i ERC de «malbaratar» l'antiga empresa d'aigües, i d'estar impulsant una operació «ruïnosa» per als ciutadans. Per exemple, advertien que el soci privat d'Aigües de Tortosa haurà rebut més de 27,7 milions al cap dels 25 anys, mentre que l'aportació que haurà fet a l'Ajuntament només haurà estat de 10,4 milions. «Hi ha un estudi econòmic i diversos informes que avalen el valor de l'EMSP», va remarcar la presidenta de l'empresa i regidora d'Urbanisme. En la mateixa línia, Meritxell Roigé va dir que no hi ha cap criteri tècnic o econòmic que puga fer «admissibles» les al·legacions de l'oposició. «Les d'ICV estaven més treballades que les del PSC, que tenien un caràcter més polític», va concloure la regidora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA