Serveis

tortosa

L'externalització de l'emsp

El soci privat d'Aigües de Tortosa dóna 11,3 milions

Aigües de Catalunya, Aigües de València i Comsa-Emte controlaran el 48,93% de les accions

El PSC i ICV reiteren que l'oposició és innecessària

  • El ple de Tortosa va aprovar ahir el nou soci privat de l'Ajuntament a l'EMSP. G. MORENO.
  • VÍDEO: L'alcalde detalla l'adjudicació del 48,93% de les accions d'Aigües de Tortosa.

L'Ajuntament de Tortosa ha aconseguit finalment una injecció econòmica de més d'11,3 milions d'euros, gràcies a l'externalització del 48,93% de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). El ple va aprovar ahir al vespre, amb els vots de CiU i ERC, al govern, i del regidor del PP, a l'oposició, l'adjudicació del 48,93% de les participacions d'Aigües de Tortosa a la unió temporal d'empreses formada per Aigües de Catalunya, Aigües de València i Comsa-Emte. La mesa de contractació ha qualificat l'oferta guanyadora amb 95 punts, en haver superat l'altra empresa aspirant, Sorea, en els apartats tècnics i econòmics. En concret, el consistori ingressarà a curt termini 2,3 milions per la privatització de les participacions de l'EMSP durant 25 anys, i 9 milions més per la cessió del dret d'ús de les instal·lacions. Sorea –que va guanyar en l'apartat de millores complementàries– va obtenir 81 punts.

L'oferta de l'adjudicatària ha millorat la quantitat de sortida pel cànon d'ús, que era de 6,5 milions. A banda, pels ingressos no tarifaris, l'Ajuntament rebrà durant els primers 10 anys uns 2,1 milions. Una xifra que, segons l'Ajuntament, ara garanteix que el consistori cobrarà de l'EMSP més del que ingressa actualment. Finalment, l'adjudicatari també es compromet a pagar a l'Ajuntament 3,3 milions més durant els propers 25 anys en concepte de millores en inversions complementàries a la xarxa, al marge dels 400.000 euros anuals per a inversions.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va recordar que l'Ajuntament mantindrà el control de la gestió en la nova societat mixta, i que el soci privat li aportarà la seua tecnologia i experiència en el subministrament de l'aigua potable. A més, el compromís és assumir la plantilla actual i la política tarifària de contenció. Durant el ple, l'alcalde va rebutjar les crítiques dels portaveus del PSC i ICV. Segons Joan Sabaté i Jaume Forcadell, la transformació de l'EMSP en una societat mixta és una operació “innecessària”, “injustificable” i “ruïnosa” per a les butxaques dels ciutadans, que hauran de retornar els 11,3 milions “amb uns interessos gairebé usuraris”.

LA XIFRA

1.000
euros
és el preu simbòlic que haurà de pagar l'Ajuntament tortosí d'aquí a 25 anys per recuperar les accions.

LA XIFRA

27,7
milions d'euros
és el que es calculava que guanyaria el soci privat d'Aigües de Tortosa els propers 25 anys.

Enllaç de la futura A-7 amb l'eix de l'Ebre

G.M.

El ple d'ahir a Tortosa també va aprovar, per unanimitat, les al·legacions de l'Ajuntament contra l'aprovació provisional de l'estudi d'impacte ambiental de l'autovia A-7 al seu pas per Campredó. Així, el consistori torna a rebutjar el traçat previst pel Ministeri de Foment, ja que trinxa el poble de Campredó i limita el seu creixement. Per tant, l'Ajuntament torna a proposar un traçat alternatiu, consensuat amb el territori, i també reclama que el projecte incloga una connexió de l'A-7 amb l'eix de l'Ebre, un enllaç no previst fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona