Política

Duran assegura que cal “escoltar” als “indignats”

El secretari general de CiU considera que hi ha una “causa social”, la crisi i l'atur, sobretot entre els joves, que “justifica” aquesta indignació

Defensa l'economia productiva de Catalunya davant l'economia especulativa immobiliària i financera de l'Estat

Admet que el sistema financer té “segrestada” al política

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que “cal escoltar els indignats” perquè hi ha una “causa social que justifica aquesta indignació” i que es concreta sobretot en la crisi i “especialment i singularment” en l'atur, principalment entre la gent jove i els més grans de 50 anys. Duran s'ha emmirallat en Alemanya recordant que molts joves d'aquí se'n van a treballar allà, on entre d'altres coses s'ha dignificat la Formació Professional. “Aquí ja no és suficient tenir una carrera. Ara sobren universitaris”, ha valorat, tot remarcant que no pot ser que la màxima aspiració dels joves sigui “ser funcionari” i per això ha defensat la postura del govern de CiU, que aposta “descaradament” pels emprenedors.

Per Duran ara “no és l'hora del liberalisme, sinó de l'economia social de mercat” i d'aplicar “la doctrina social de l'Església”, que diu que les persones són el centre.

El dirigent de CiU ha admès entendre i compartir alguna de les reivindicacions dels “indignats” i, entre d'altres coses, ha admès un excés de poder de l món financer, de qui ha assegurat que té segrestada la política, cosa que considera no és gens bona. “L'economia està per sobre de la política”, ha sentenciat, tot considerant que la resposta al sistema actual “no és l'assemblearisme, és la resposta política”, en referència al mètode utilitzat pels “indignats” per decidir les seves accions i reivindicacions.

Duran s'ha mostrat coresponsable per no haver pogut oferir als ciutadans una llei electoral pròpia. Per això s'ha definit com “un segrestador de la política”. “Hauríem d'importar el model alemany”, ha reiterat. També ha volgut rebatre la crítica que fan els “indignats” assegurant que el govern beneficia la banca: “No és veritat”.

També ha defensat la reforma del sistema de pensions i la reforma de la negociació col·lectiva, assegurant que amb aquesta última es facilitarà una més gran flexibilitat als empresaris en el sistema de contractació que permetrà, segons ha dit, reduir l'atur, sobretot, entre els joves.

Duran ha defensat l'actuació policial en casos com el 27 de maig a la plaça de Catalunya assegurant que la policia “ha d'exercir la seva autoritat”. Si després s'han comès errors, hi ha “instruments democràtics” que els ciutadans poden utilitzar per criticar les actuacions policials.

La relació amb Espanya


Duran ha defensat la seva postura davant el govern espanyol, de qui ha dit que no fa “el que ha de fer” per treure l'Estat de la crisi. El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats assegura que ha fet propostes “concretes” per intentar generar llocs de treball, com donar incentius a les empreses perquè contractin gent jove. Duran ha criticat també que a l'Estat hi hagi “una oposició” que només es dedica a criticar per desgastar el PSOE sempre mirant de cara a les pròximes eleccions.

El secretari general de CiU també ha anteposat la política que es fa des de Catalunya davant la de Madrid. Per Duran, cal potenciar l'economia productiva, que és la catalana, davant “l'economia especulativa immobiliària i financera” que és la que han practicat des de Madrid, tant el govern del PP com el del PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA