Política

ERC assegura que moltes de les reivindicacions dels “indignats” “són a l'ADN del partit”

Llorente nega que la concentració sigui un exemple de fractura social i sí de “descontentament” amb la política de retallades en l'estat del benestar

Demana al govern que separi “el gra de la palla” en el projecte de la Llei òmnibus

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha valorat aquest dilluns la manifestació dels “indignats” del 19-J com un símbol de “la vigència i la vitalitat d'aquest moviment, i de les reivindicacions que fan”. De fet, Llorente ha recordat que “moltes de les reivindicacions socials del moviment del 15-M, com la dació de les hipoteques, el control a les entitats financeres i el reforç de les polítiques de participació són a l'ADN d'Esquerra'”.

El portaveu d'ERC, que ha celebrat que la manifestació es desenvolupés sense incidents i en un to completament festiu, ha negat que la concentració sigui un exemple de fractura social i sí de “descontentament” amb la política de retallades en l'estat del benestar.

Llei òmnibus, separar el gra de la palla

Pel que fa a la Llei òmnibus, Llorente ha assenyalat que si CiU vol plantejar-ho com una llei de tot o res, “serà difícil arribar a un acord”. “Hi ha elements de simplificació administrativa de la llei que formen part del programa d'ERC i que estaríem disposats a abordar”, ha reconegut el portaveu d'ERC. “Això sí, s'haurà de separar el gra de la palla perquè no podem admetre que tirin endavant retallades importants en àmbits com la salut, l'educació i el medi ambient, que s'haurien de debatre en un altre àmbit”, ha avisat Llorente.

CiU ha triat el PP com a soci preferent

Sobre els pressupostos de la Generalitat, el portaveu d'ERC ha constatat que “CiU se sent molt còmode de la mà del PP, amb la vista posada en les eleccions generals”. Tot i la negativa a arribar a un acord amb els pressupostos i l'investidura, des d'Esquerra s'ha ofert “col·laboració i una actitud constructiva” per arribar a bon port en la comissió del concert econòmic.

Finalment, i en l'àmbit educatiu, Llorente ha emplaçat el president de la Generalitat a complir el mandat parlamentari sobre el manteniment de la sisena hora escolar i ha demanat “coherència” als grups parlamentaris que van votar a favor de la moció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu diu que no hi haurà treva permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic vota avui a la primera presidenta de la seva història

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la cúpula, que presidirà Lluís Llach

barcelona