Societat

Trias demana als “indignats” que marxin de la plaça de Catalunya

L'alcalde electe recorda als acampats que la seva assemblea “ja va votar” marxar de la plaça i “va guanyar”

Reclama interlocutors al moviment del 15-M i qualifica la manifestació “d'acte participatiu impressionant”

L'alcalde electe de Barcelona i líder de CiU a la capital, Xavier Trias, ha reclamat aquest dilluns als “indignats” que aixequin el seu campament i que abandonin la plaça de Catalunya. Trias considera que “no es pot permetre” una ocupació “permanent” de la via pública i ha recordat als acampats que la seva assemblea “ja va votar” marxar de la plaça i “va guanyar” aquesta postura.

“Això també és la democràcia, saber guanyar i saber perdre”, ha sentenciat el convergent en una entrevista a Ràdio 4. Trias, a més, ha considerat “evident” que els “indignats” han de fer un pas endavant i passar de l'acampada a les propostes concretes.

Respecte del moviment, Xavier Trias els ha recomanat que escullin portaveus que serveixin per fer arribar les seves propostes a les institucions i a aquells que poden fer-les efectives. “Jo no em canso de dir que quan hi ha gent que protesta o s'indigna, una cosa molt important és establir diàleg, i això falla perquè no volen saber res de polítics”, ha explicat l'alcalde electe.

Igualment, Trias ha retret que la seva posició “no pot ser només de “no a tot” i els ha recomanat que passin a tenir un “plantejament per voler construir”.

Amb tot, Trias ha reconegut que la manifestació de diumenge va ser “un acte participatiu impressionant” i que els polítics han de “ser capaços de donar missatges que la gent pugui entendre, d'explicar què s'ha de fer, de veure com ho fem perquè la gent participi”. “El que hem d'aconseguir és que la gent que s'indigna plantegi propostes que es puguin portar a terme i disminueixi la indignació”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.